Úvod Zariadenia AKTUÁLNE: Prvé hry na PlayStation 5 spoznáme už dnes!

AKTUÁLNE: Prvé hry na PlayStation 5 spoznáme už dnes!

0

Japonský výrobca Sony mal schopnosti novej konzoly PlayStation 5 oficiálne ukázať 4. júna, no udalosť The Future of Gaming odložil na neurčito. Dôvodom boli protesty, ktoré v USA vyvolala smrť Afroameričana Georga Floyda.

Sony nie je jedinou spoločnosťou, ktorá kvôli situácii v uliciach amerických miest odložila predstavenie kľúčového produktu. Krátko pred ňou tak učinil aj Google. Novú verziu operačného systému Android 11 mal pôvodne prezentovať 3. júna.

Na rozdiel od Google však japonské Sony v tejto chvíli potvrdzuje nový dátum konania udalosti, ktorý našťastie nie je vzdialený. Naopak, je poriadne blízko.

Výrobca vo svojom blogu informuje, že prvé hry pre PlayStation 5 svetu ukáže už dnes, 11. júna, o 22. hodine nášho času. Prezentácia bude prebiehať prostredníctvom online vysielania, nie však naživo.

PlayStation 5
Foto: Sony

Vopred nahraný záznam bude k dispozícii v FHD kvalite pri snímkovaní 30 FPS. Sony ubezpečuje, že hry, ktoré vo štvrtok uvidíme, budú vyzerať ešte lepšie, keď si ich zahráme na PS5 prepojenej so 4K TV.

Sony zároveň odporúča, aby sme pri sledovaní programu použili slúchadlá. Tvorcovia udalosti si dali záležať na kvalite zvuku, ktorú by sme nedocenili, kedy sme zvuk nechali plynúť len z reproduktorov smartfónu alebo napríklad notebooku.

Konzola samotná by mala byť na trhu dostupná už koncom tohto roka. Hráči tak majú dostatok času, aby si na nový vianočný darček vyčlenili dostatok prostriedkov. Odkaz na štvrtkové podujatie pripojíme hneď, ako bude dostupný, poprípade ho nájdete na adrese playstation.com/ps5.