Úvod Zariadenia XIDU PhilMac: Slušný výkon, dobrá konektivita a kompaktnosť aká sa hľadá ťažko

XIDU PhilMac: Slušný výkon, dobrá konektivita a kompaktnosť aká sa hľadá ťažko

XIDU PhilMac je malý, no šikovný prístroj pre ľudí, ktorí na základnú prácu nepotrebujú veľké PC.

0

Začiatkom týždňa sme vás informovali o tom, že XIDU pripravuje nový produkt – PhilMac. Sám výrobca ho schopnosťami prirovnáva k Apple Mac Mini, pričom záležať si mal dať nielen na tom, ako vyzerá, ale aj na výkone.

Keď sme sa o PhilMac dozvedeli, nemali sme k dispozícii všetky podrobnosti. To sa však mení, výrobca zverejnil všetko dôležité, tak sa na to poďme pozrieť.

Zariadenie je veľké 4,72 x 4,72 x 0,9 palca, čo je približne 12 x 12 x 2,3 centimetra a váži len 322 gramov. PhilMac okrem toho disponuje predinštalovaným operačným systémom Windows 10 Pro, ktorý sa vďaka prepracovanému vybaveniu zariadenia naštartuje do 10 sekúnd. Ak by vám Windows nesedel, XIDU PhilMac je pripravený aj na inštaláciu Linux Ubuntu.

XIDU PhilMac ponúka 3 USB porty, 1 HDMI 2.0 port, SD slot a slot pre ethernet.

XIDU PhilMac: Konektivita ako sa patrí

PhilMac je vyrobený rovnakým procesom (CNC) ako Apple. Rovnakú výrobnú techniku používajú aj výrobcovia luxusných šperkov ako Cartier, Bvlgari a ďalší. Vďaka špeciálnej zliatine hliníka a horčíka je PhilMac nielen kompaktný, ale hlavne kvalitný.

Intel Celeron J4115 bol predstavený začiatkom 2020.

V jeho vnútri sa nachádza procesor Intel Celeron J4115 9. generácie, ktorý sa na trh prvýkrát dostal len na jar tohto roku. Vďaka tomu PhilMac zvládne nielen kancelárske práce, ale aj o niečo náročnejšie grafické operácie. Základný takt procesora je 1.8 GHz, po aktivácii turbo boostu však vie stúpnuť až na 2.5 GHz.

Nechýba ani podpora 4K na 60 FPS.

PhilMac je okrem toho vybavený špičkovým chladiacim systémom z rúk inžinierov XIDU. Vďaka úplne prekopanému systému chladeniu dokázal XIDU zvýšiť priechod vzduchu až 1,5-násobne. PhilMac okrem toho podporuje dva 4K displeje a disponuje celým radom funkčných portov.

O svižnosť systému sa postará operačná pamäť DDR4 s kapacitou 4 GB, 6 GB alebo 8 GB – záleží na vašej konfigurácii. Zariadenie je vybavené 128 GB úložiskom, ktoré si pomocou SD portu môžete rozšíriť o ďalší 1 TB.

XIDU PhilMac je kompaktný počítač s predinštalovaným Windows 10 Pro.

Zariadenie taktiež ponúka až tri USB 3.0 porty, HDMI 2.0 port a VGA. Pripojiť si tak môžete dva monitory. Nechýba ani LAN port pre pripojenie ethernetového kábla. Klávesnicu, myšku alebo reproduktory si k PhilMac môžete pripojiť pomocou Bluetooth.