Úvod Zariadenia TOP 10 smartfónov 2020: Tieto telefóny sa predávali najviac!

TOP 10 smartfónov 2020: Tieto telefóny sa predávali najviac!

21

Prvý štvrťrok bol pre smartfóny jedným z vôbec najhorších. No aj napriek tomu sa ich predalo dostatok na to, aby bolo možné vyhodnotiť, ktoré z nich ľudia kupovali najviac.

Ako píše server Android Authority, spoločnosť Canalys zverejnila tabuľku zobrazujúcu 10 najobľúbenejších smartfónov v prvom kvartáli 2020. Nie je žiadnym prekvapením, že najpopulárnejšie boli modely od spoločností Apple, Xiaomi a Samsung.

Zdroj: Canalys (via Android Authority)

Úplne prvé miesto patrí novému iPhone 11. Jeho top-end súrodenec, iPhone 11 Pro Max, sa umiestnil až na šiestej priečke, pričom prostredný, iPhone 11 Pro, až na desiatej priečke. Na základe umiestnenia iPhone 11 môžeme očakávať, že v druhom kvartáli ho na vedúcej pozícii nahradí čerstvý iPhone SE.

Čo sa týka smartfónov s Androidom, najviac sa darilo modelom Redmi Note 8 a Redmi Note 8T, ktorých ceny sa pohybujú v rozmedzí od 150 do 200 €. Svoje miesto v prvej desiatke však zaujal aj Redmi Note 8 Pro či Redmi 8A.

Najviac modelov v prvej desiatke však patrí juhokórejskému výrobcovi Samsung. Všimnúť si môžeme až 4 smartfónov, a to Galaxy A51, Galaxy A10s, Galaxy A20s a Galaxy A01.

Ste aj vy jedným z tých, ktorí si kúpili jeden z uvedených modelov? Ak áno, ktorý? Dajte nám vedieť v priestore pre diskusiu nižšie.