Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy S30: Chystaná novinka má byť foto monštrum. Príde vraj so...

Samsung Galaxy S30: Chystaná novinka má byť foto monštrum. Príde vraj so 150 Mpx foťákom!

5
Samsung Galaxy S20 Ultra

Dnešné špičkové vlajkové lode sa okrem top-end špecifikácií vyznačujú aj kvalitnými fotoaparátmi s obrovskými rozlíšeniami. Ako príklad môžeme použiť Galaxy S20 Ultra, ktorého zadnej strane dominuje až 108 Mpx snímač.

Ten nespomíname len tak náhodou. Ako píše server Android Authority, informátor Sleepy Kuma (@Kuma_Sleepy) zverejnil informáciu, že Galaxy S30 Ultra (alebo S21 Ultra) skutočne ponúkne ešte viac megapixelov ako S20 Ultra.

Konkrétne hovoríme o až 150 Mpx hlavnom snímači. Asistovať mu pritom má 64 Mpx teleobjektív, 16 Mpx širokouhlý senzor a 12 Mpx makro fotoaparát. Dočkať sa však máme aj VGA 3D ToF snímača. Čo sa týka OIS, očakáva sa, že technológia bude súčasťou nielen hlavného snímača, ale aj teleobjektívu či selfie alebo širokouhlého fotoaparátu.

150 Mpx snímač znie naozaj famózne. Kľúčovou úlohou Samsungu však bude uistiť sa, že Galaxy S30 nebude trpieť rovnakými problémami so zaostrovaním ako jeho aktuálna špičková vlajková loď.

Musíme taktiež znovu poznamenať, že zatiaľ ide len o únik, čo znamená, že sa veci môžu mať v konečnom dôsledku úplne inak.

Čo si o uvedenej konfigurácii fotoaparátov myslíte vy?