Úvod Novinky Elon Musk v tom má jasno: Povinná karanténa je fašizmus, treba ju...

Elon Musk v tom má jasno: Povinná karanténa je fašizmus, treba ju zrušiť!

Výkonný riaditeľ spoločností Tesla, SpaceX a The Boring Company, Elon Musk, je známy svojou angažovanosťou v twitterových konverzáciách.

126

Výkonný riaditeľ spoločností Tesla, SpaceX a The Boring Company, Elon Musk, je známy svojou angažovanosťou v twitterových konverzáciách. Jeho poznámkam sa nevyhla ani aktuálna situácia týkajúca sa pandémie koronavírusu. Miliardár má silný názor na nariadenie domácej karantény, ktorá má v Spojených štátoch obrovské ekonomické následky.

Svoje znepokojenie nad aktuálnou situáciou prezentoval aj počas hovoru s investormi, počas ktorého sme sa okrem iného dozvedeli aj to, že sa Tesle aj počas krízy koronavírusu darilo lepšie, než sa očakávalo. Musk však varoval, že aktuálna situácia je veľkým rizikom aj pre biznis s elektromobilmi.

Úprimne, nazval by som to násilným uväznením ľudí v ich domovoch, čo ide proti všetkým ich ústavným právam,“ začal Musk. „Nariadenie narúša slobodu ľudí. Pre toto sem ľudia neprišli. Pre toto ľudia túto krajinu nepostavili. Čo do ****. Prepáčte. Som rozhorčený,“ pokračoval Musk.

Musk ešte 6. marca, keď v USA začali pribúdať prví nakazení nazval paniku okolo koronavírusu za „hlúpu“. Teraz ich je v Spojených štátoch viac ako 1 milión. V utorok nasledovalo ďalšie vyjadrenie nespokojnosti, keď na Twitteri zverejnil príspevok „OKAMŽITE OSLOBOĎTE AMERIKU“ a následne pochválil Texas za uvoľňovanie opatrení.

Nariadenia spôsobia obrovské škody. Nielen Tesle, ale aj mnohým ďalším spoločnostiam,“ povedal Musk počas hovoru s investormi. „Zatiaľ čo Tesla túto búrku prekoná, mnohé spoločnosti takéto šťastie mať nebudú. Všetko, na čom ľudia celý svoj život pracovali sa im pred očami rúca v priamom prenose,“ dodal.

Je to fašistické

Ak niekto chce ostať doma, to je v poriadku a malo by im to byť umožnené. Ak ale nemôžete opustiť svoj domov a ak tak spravíte zatknú vás, to je fašizmus. To nie je demokratické. To nie je sloboda. Vráťte ľuďom slobodu,“ zakončil.