Úvod Novinky Android Android 11 je blízko: Poznáme dátum predstavenia!

Android 11 je blízko: Poznáme dátum predstavenia!

1

Tohtoročná konferencia Google I/O 2020 bola pre pandémiu koronavírusu zrušená. Na kľúčovej udalosti mala spoločnosť Google predstaviť novú verziu operačného systému Android.

Na Google I/O sa však predstavitelia spoločnosti venovali aj ďalším softvérovým produktom a aplikáciám, pričom neobchádzali ani hardvér.

Predsa len si ale budeme môcť pozrieť živý prenos, ktorý bude s najväčšou pravdepodobnosťou vysielaný na YouTube. Nazýva sa Android 11 Beta Launch Show a sprevádzať nás ním bude Dave Burke – viceprezident spoločnosti Google.

Podrobnosti boli zverejnené na oficiálnej stránke developer.android.com.

Android 11: Všetky novinky

Predstaví prvú beta verziu operačného systému Android 11, ktorá už nebude určená iba pre vývojárov. Dozvedieť by sme sa mali všetko podstatné, od nových funkcií a vylepšení, až po obdobie sprístupnenia stabilnej verzie.

Venovať sa tiež bude nástrojom Android Studio a Google Play a priestor zostane aj na vybrané otázky divákov, na ktoré okrem viceprezidenta odpovie aj Stephanie Cuthbertson, šéfka produktového oddelenia.

Už prvá beta verzia OS Android 11 bude kompatibilná s vybranými zariadeniami vrátane referenčných smartfónov Google Pixel. Tú stabilnú uvidíme až niekedy na jeseň. Aspoň po vzore predchádzajúcich verzií.

Android 11

https://www.youtube.com/watch?v=gqJEcy57hA8