Úvod Výrobcovia Samsung Túto značku Slováci milujú: Za 1 rok kúpili viac ako 500 000...

Túto značku Slováci milujú: Za 1 rok kúpili viac ako 500 000 telefónov!

29

Spoločnosť Samsung je svetovým lídrom, čo sa počtu predaných mobilných zariadení týka. Jeho smartfóny sú obľúbené v mnohých krajinách, vrátane našej, informoval magazín TECHBYTE.

Juhokórejský výrobca teraz informuje, že je lídrom z hľadiska počtu predaných smartfónov aj na Slovensku. V minulom roku u nás predal rekordných 500 000 smartfónov a 35 tisíc nositeľných zariadení, hodiniek, náramkov a slúchadiel.

Najpredávanejším modelom minulého roka sa stal Galaxy S10, nasledovaný najvyšším prémiovým modelom Galaxy S10+. Ich predaj stúpol oproti predchádzajúcim top-end verziám (2018, Galaxy S9) o 24 percent.

Samsung Galaxy S10

V kategórii strednej triedy sa zase osvedčili modely Galaxy A70, Galaxy A40 a Galaxy A50. Predaj tabletov ovládol Galaxy Tab S5e a cenovo dostupnejší Tab A 10.1. V rámci nositeľnej elektroniky značky Samsung bol najžiadanejší náramok Galaxy Fit-e, hodinky Galaxy Watch v 46 a 42 mm prevedeniach a slúchadlá Galaxy Buds.

Čo sa týka tohtoročného portfólia, Samsung priniesol na náš trh vlajkové lode Galaxy S20, skladací Galaxy Z Flip alebo vylepšené slúchadlá Galaxy Buds+. Či sa im podarí nadviazať na úspech svojich predchodcov sa však dozvieme až niekedy v budúcom roku. Konkurencia určite nespí.