Úvod Novinky Samsung Galaxy S7 a S7 edge už nedostanú aktualizácie. Samsung ukončil ich...

Samsung Galaxy S7 a S7 edge už nedostanú aktualizácie. Samsung ukončil ich podporu

1
Samsung Galaxy S7 edge

Vlajkové lode Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge, ktoré boli predstavené ešte v marci roku 2016,  už nebudú dostávať bezpečnostné aktualizácie.

Samsung aktualizácie modelov Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge zastavil v auguste minulého roka, nakoniec ich ale ešte ponechal v kategórií zariadení, ktoré dostávali bezpečnostné aktualizácie na štvrťročnej báze.

Podľa oficiálnej stránky softvérovej podpory sa však už tieto zariadenia v kvartálnom cykle nenachádzajú. To znamená, že ich používatelia nemôžu očakávať doručenie žiadnej bezpečnostnej aktualizácie, ktorá by ich chránila pred novo vzniknutými digitálnymi hrozbami.

samsung galaxy s7
Samsung Galaxy S7

Problém to nie je. Samsung softvérovú podporu predĺžil nad obvyklý rámec. Veľké systémové aktualizácie dostávajú smartfóny s OS Android po dobu dvoch rokov, bezpečnostné aktualizácie počas troch rokov od uvedenia zariadenia na trh.

Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge dostávali aktualizácie štyri roky. Ak niekto ešte používa jeden z modelov Galaxy S7, mal by uvažovať nad výmenou za novší model. Povinnosť to samozrejme nie je, smartfóny budú fungovať aj naďalej tak ako doteraz. Úroveň ich bezpečnosti ale poklesne.