Úvod Novinky Samsung Bean: Nová generácia bezdrôtových slúchadiel výrazne zmení dizajn

Samsung Bean: Nová generácia bezdrôtových slúchadiel výrazne zmení dizajn

1

Správy o tom, že Samsung pripravuje nové, plne bezdrôtové slúchadlá do uší sa objavili už začiatkom marca. Na Európskom úrade priemyselného vlastníctva si výrobca zaregistroval ochrannú známku Samsung Bean.

Teraz si môžeme byť viac-menej istí, že Samsung nové slúchadlá niekedy v budúcnosti skutočne predstaví. Odhalil ich Roland Quandt z nemeckého winfuture.de.

Už na prvý pohľad je vidieť, že juhokórejský výrobca radikálne zmení dizajn nových slúchadiel, ktoré budú vyzerať ako fazuľa, čo nakoniec trefne naznačovala už zaregistrovaná ochranná známka (Bean).

Foto: Roland Quandt, winfuture.de

Pomerne unikátny podlhovastý tvar bez silikónových štupľov zamieri priamo do zvukovodu ucha. Slúchadlá by mali mať úzky tvar a dĺžku 2,8 centimetra. Hardvér sa bude nachádzať v druhej polovici tela slúchadiel s tým, že by každé slúchadlo malo obsahovať dva meniče a tri mikrofóny.

bean
Foto: Roland Quandt, winfuture.de

Keďže sú slúchadlá Galaxy Bean stále vo vývoji, nepoznáme prípadnú kapacitu batérie a s ňou súvisiacu výdrž na jedno nabitie a ďalšie vlastnosti. Dá sa predpokladať, že pôjde o výrazne inovovanú náhradu za model Gear IconX z roku 2018, ktorý cielil na športovcov a vyznávačov aktívneho životného štýlu.

samsung bean 2
Foto: Roland Quandt, winfuture.de

Kedy by mohli byť slúchadlá Samsung Bean predstavené? Pravdepodobne až niekedy po lete, možno ako súčasť premiéry Galaxy Note20. Samsung nedávno uviedol na trh slúchadlá Galaxy Buds+ a nedávalo by zmyslel, keby v krátkom časovom slede predstavil ďalšie bezdrôtové slúchadlá obdobného typu.

Prispeje nový tvar slúchadiel k lepšiemu pohodliu a zážitku z počúvania hudby? Snáď áno. Hodnotiť to ale môžeme až vtedy, keď budú oficiálne predstavené a doručené na náš stôl.