Úvod Novinky Otvorte svoje prevádzky čo najskôr: S termokamerami zmeriate teplotu až 3 ľuďom...

Otvorte svoje prevádzky čo najskôr: S termokamerami zmeriate teplotu až 3 ľuďom za sekundu

0

V súvislosti s pandémiou spôsobenou ochorením COVID-19 je v súčasnosti zatvorená väčšina obchodov a inštitúcií a väčšie firmy majú zamestnancov na home office. Po ich opätovnom otvorení bude dôležité znižovať riziko nákazy na minimum a tak zabrániť prípadnému výskytu vírusových ochorení. Efektívne k tomu môže pomôcť termokamera, ktorá dokáže za 1 sekundu zmerať teplotu s vysokou presnosťou až 3 ľuďom, a to aj s rúškami. Taktiež bez nutnosti obmedzenia pohybu zamestnancov či zákazníkov.

Aktuálna situácia súvisiaca s koronavírusom zasiahla takmer všetky oblasti verejného a súkromného života. S priamym ohrozením síce nesúperí len veľká časť obyvateľstva, ale nepriamo sa dotýka každého z nás. Okrem našich obyvateľov a ich rodín po celom svete ovplyvnila tisíce organizácií, spoločností, firiem, živnostníkov a rôznych organizácií. Ako s týmto ochorením dokázať fungovať a žiť, aby sme zabezpečili aspoň ako-také udržanie našej ekonomiky a neskôr vykročili na cestu rozvoja a ekonomického rastu?

Zníženie rizika nákazy koronavírusom

Riešením je rôzna forma prevencie, prísne hygienické opatrenia a zamedzovanie šírenia vírusu medzi obyvateľmi.  Momentálne platia rozsiahle hygienické opatrenia od zatvorených prevádzok, povinné nosenie rúška na verejnosti či 2-metrové odstupy pri čakaní v radoch. Prevádzky sú tiež povinné zabezpečiť dezinfekciu rúk pri vstupe, prípadne použitie rukavíc. Tieto opatrenia ostanú v platnosti ešte určite niekoľko mesiacov, možno aj rok. Ďalším z rýchlych a overených spôsobov, ako znížiť riziko šírenia koronavírusu, je meranie teploty bezdotykovým systémom. Vieme totiž, že nakazenie týmto vírusom môže u rôznych ľudí mať síce rôzne príznaky, jednotným dôležitým ukazovateľom je však zvýšená teplota. Podľa významných zdravotníckych organizácií je zvýšená teplota kritickým signálom jej možného výskytu.

Riešenie hromadného a bezkontaktného merania teploty s identifikáciou osôb

Bezkontaktné meranie teploty si môžete zabezpečiť pomocou termokamier od spoločnosti Venito. Ochránite tak svojich zamestnancov, ale aj zákazníkov. Vhodné sú pre prevádzky, ale aj inštitúcie či firmy, ktoré potrebujú spustiť výrobu či služby, ale zároveň chcú chrániť svojich zamestnancov alebo zákazníkov.

Termovízna kamera je schopná zmerať telesnú teplotu s vysokou presnosťou. Vďaka vstavenému algoritmu dokáže umelá inteligencia merať aj viac osôb naraz až do vzdialenosti 3 metrov. Meranie prebieha bezkontaktne a okamžite – za jednu sekundu dokáže presne odmerať teplotu až 3 osobám. Navyše dokáže presne zmerať teplotu aj osobám s rúškom, čo je v čase pandémie spôsobenej koronavírusom nevyhnutnosť.

Termokamery majú oproti ručným bezdotykovým teplomerom viac výhod

Myslíte si, že vám stačí klasické meranie teploty ručným bezdotykovým teplomerom? To je nepresné a pri väčšom počte ľudí aj nepraktické, ďalej z ekonomického hľadiska tiež finančne nákladové, nakoľko si vyžaduje prácu zamestnanca. Ak si obstaráte termokameru, zamestnanci či zákazníci sa tak nemusia pri meraní zastavovať ani spomaľovať. Systém sa tiež dá jednoducho prepojiť s dochádzkovým systémom, čo ocenia najmä väčšie firmy, alebo integrovať do ďalších interných systémov používateľa.

Výhody termokamier od spoločnosti Venito:

  • Rýchla implementácia do pár dní
  • Svetová technológia implementovaná po celom svete
  • Financovanie podľa požiadaviek
  • Systémy Thermic Essential a Professional 300 sa od konkurenčných systémov odlišujú  vysokou presnosťou, rozšírenou funkcionalitou a integračnou platformou.

A čo spravovanie kamier? Všetky kamery viete jednoducho manažovať z jedného centrálneho miesta. Na osobu so zvýšenou teplotou vás upozorní zvukovým, ale aj svetelným signálom. Celý systém viete, navyše, integrovať aj s tretími stranami, ako aj prepojiť s dochádzkovým systémom. A ku všetkým informáciám máte vďaka mobilnej aplikácii okamžitý prístup.

Termokamery aj pre svoju prevádzku či spoločnosť si môžete objednať na webovej stránke www.termokameryprefirmy.sk.