Úvod Novinky Nintendo má veľký problém: Hackeri získali prístup k 160 000 účtom

Nintendo má veľký problém: Hackeri získali prístup k 160 000 účtom

Zmeňte si heslo a nastavte dvojstupňové overenie.

9

Podobne ako napríklad Sony alebo Microsoft, aj Nintendo prevádzkuje online ekosystém, ktorý používateľom zabezpečuje synchronizáciu údajov a prístup k rôznym funkciám a službám.

Niektorí užívatelia sa ale v týchto chvíľach do svojho účtu v systéme Nintendo Network ID nedokážu prihlásiť. Spoločnosť totižto rieši bezpečnostný incident, v rámci ktorého sa podarilo kybernetickým útočníkom získať prístup k približne 160 000 používateľským účtom.

Informuje o tom The Verge aj priamo výrobca na svojich stránkach.

Konzola Nintendo Switch

Nintendo preto prihlasovanie dočasne zakázalo, heslá dotknutých účtov zresetovalo a ich majiteľov spoločnosť na problém upozornila prostredníctvom e-mailu. Nintendo zároveň odporúča všetkým užívateľom, aby si aktivovali dvojstupňovú autentifikáciu, ktorá zvyšuje ochranu osobných údajov.

Útočníci sa dostali k menám, heslám, dátumom narodenia či e-mailovým adresám. Vyzerá to, že platobné údaje sa im získať nepodarilo. Ak ale má niekto podozrenie, že prostredníctvom jeho účtu boli vykonané neautorizované platby, napr. za predmety v hrách, má kontaktovať spoločnosť, ktorá transakcie preverí.