Úvod Zaujímavosti Netflix reaguje: Fantastické dokumenty z ich produkcie si pozriete na YouTube úplne...

Netflix reaguje: Fantastické dokumenty z ich produkcie si pozriete na YouTube úplne zadarmo!

0

Streamovací gigant Netflix podporuje vzdelávanie a umožňuje učiteľom bezplatne prehrávať jeho dokumentárne filmy v školských triedach a vzdelávacích inštitúciách.

Keďže sú školy v mnohých krajinách sveta zatvorené, Netflix vybrané dokumentárne filmy jednoducho zverejnil na YouTube. Pozrieť si ich tak môže každý a určite by tak aj mal učiniť. Na bezplatnú dostupnosť filmov upozornil portál TECHBYTE.

Netflix totižto zverejnil vysoko hodnotené a obľúbené dokumentárne filmy, z ktorých sa vďaka pútavej forme dá veľa dozvedieť. Zamerané sú na rôzne oblasti.

Za pozornosť určite stojí mimoriadne úspešná séria Our Planet (CSFD 96 %), ktorá odhaľuje krásu našej planéty a sleduje vplyv klimatických zmien. Ďalším atraktívnym dielom je Explained (CSFD 85 %) – náučný seriál z produkcie Fox, ktorý sa zaoberá širokou škálou tém, napr. kryptomenami, stravovaním, hudbou a mnohými ďalšími.

Foto: Netflix

Kreatívne duše by mal potešiť seriál Abstract: The Art of Design (CSFD 88 %) zaoberajúci sa umením, dizajnom, tvorivými procesmi a osobnosťami, ktoré sa jednotlivým žánrom úspešne venujú.

Menšou komplikáciou je, že sú videá dostupné len v originálnom znení. Na titulky musia diváci zabudnúť.

Kde presne na YouTube dokumentárne filmy nájdete? Stačí prejsť na tento odkaz, ktorý vám zobrazí ich kompletný zoznam pripravený na prehrávanie.