Úvod Výrobcovia Huawei Huawei má jasný plán: Do AppGallery chce silou mocou dostať Google aplikácie

Huawei má jasný plán: Do AppGallery chce silou mocou dostať Google aplikácie

0

Nie je žiadnym tajomstvom, že spoločnosti Huawei, konkrétne divízii smartfónov, výrazne škodí strata služieb Google.

Huawei sa služby Google snaží nahradiť vlastnými Huawei Mobile Services, ktorých súčasťou je aj obchod AppGallery. Táto alternatíva však viacerým užívateľom, predovšetkým mimo územia Číny, jednoducho nevyhovuje.

Eric Xu, jeden zo striedajúcich sa riaditeľov Huawei, však stále dúfa, že sa spoločnosti nakoniec predsa len podarí služby od Google dostať späť do svojich zariadení, a to prostredníctvom vlastného obchodu s aplikáciami, píše server Android Community.

Kvôli sankciám zo strany Spojených štátov amerických sú najnovšie vlajkové lode značky Huawei, presnejšie modely Mate 30 a P40, bez všetkých licencovaných predinštalovaných aplikácií od Google. Sankcie sa vzťahujú aj na operačný systém, čo je dôvod, prečo napríklad čerstvo predstavený rad P40 poháňa open source verzia systému Android.

Spomenuli sme už aj vlastný online obchod AppGallery. Ten sa síce teší nemalému množstvu stiahnutí, no stále neponúka dostatočné množstvo služieb, aby mohol konkurovať obchodom Google Play či App Store.

Eric tvrdí, že spoločnosť stále verí, že služby Google v budúcnosti budú dostupné aj na AppGallery. Pôjde o princíp, na akom fungujú služby Google na zariadeniach poháňaných iOS.

Niet pochýb, že čínskemu výrobcovi by to náramne pomohlo, aspoň čo sa medzinárodného trhu týka. Domáci trh totiž absencia služieb Google nijak neovplyvňuje.

Všetko však ukáže len čas. Vieme, že výrobca už vytvoril svoj vlastný operačný systém s názvom HarmonyOS, no zatiaľ stále čakáme na debut zariadenia, ktoré poženie.