Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi opäť boduje: Má najrýchlejšie bezdrôtové nabíjanie. Z 0 % na 100...

Xiaomi opäť boduje: Má najrýchlejšie bezdrôtové nabíjanie. Z 0 % na 100 % za 40 minút!

1

V roku 2020 sa zrejme dočkáme výkonnejších bezdrôtových nabíjaní z dielne mnohých výrobcov, ktoré budú mať zase o niečo bližšie ku klasickému drôtovému nabíjaniu, aspoň čo sa rýchlosti týka.

Lídrom v tejto oblasti môže byť čínske Xiaomi. Už dnes má v talóne jednu z najrýchlejších technológií pre bezdrôtové nabíjanie smartfónov. Nazýva sa Mi Charge Turbo, má výkon 30 W a disponuje ním nedávno predstavený model Xiaomi Mi 10 Pro.

Viceprezident Xiaomi Chang Cheng teraz zverejnil na čínskej sociálnej sieti Weibo video, kde výrobca demonštruje novú generáciu bezdrôtového nabíjania s výkonom až 40 W. Upravený model Mi 10 Pro so 4 000 mAh batériou dokázala nabiť za 40 minút.

20 minút na bezdrôtovej nabíjačke, ktorá je vybavená ventilátorom pre chladenie, stačilo na doplnenie 57 percent z celkovej kapacity batérie. Keďže ide o prototyp, zatiaľ nevieme, kedy by mohlo byť takto výkonné nabíjanie dostupné na komerčnom trhu.

Výrobca v každom prípade rád experimentuje s technológiami nabíjania. Už skôr predviedol super rýchle drôtové nabíjanie s výkonom 100 W. Pôsobivá technológia však zatiaľ rovnako zostáva za dverami testovacích laboratórií.

Inžinieri musia takto výkonné nabíjanie v prvom rade navrhnúť tak, aby bolo maximálne bezpečné.