Úvod Výrobcovia Huawei Prvá P40 je tu: Huawei predstavil P40 Lite

Prvá P40 je tu: Huawei predstavil P40 Lite

0

Už vieme, že spoločnosť Huawei 26. marca predstaví svoju novú sériu smartfónov, ktorá ponesie označenie P40. Jeden model, Huawei P40 Lite, nám však ukázala už teraz. O novinke informoval server Android Authority.

Smartfón debutoval na území Španielska a ako môžeme vidieť na renderi nižšie, v podstate ide o Huawei Nova 6 SE, ktorý výrobca vydal ešte na konci minulého roka v Číne. Viac-menej sa teda zmenil len názov.

Huawei P40 Lite – Zdroj: Huawei (via Android Authority)

Cena – 299 €

V Španielsku novinka stojí rovných 299 €. Za túto pomerne nízku cenu získate zariadenie vybavené čipsetom Kirin 810 (7 nm), v čom sa rovná modelu Honor 9X Pro, ktorý si nedávno prešiel globálnym debutom. Procesor môžeme po výkonnostnej stránke prirovnať k Snapdragon 675 a Snapdragon 730 od spoločnosti Qualcomm.

FullHD+ displej a 4 zadné fotoaparáty

Čipset ďalej spolupracuje so 6 GB operačnej pamäte RAM a 128 GB interným úložiskom. Z prednej strany je P40 Lite pokrytý 6,4-palcovým IPS LCD displejom s FullHD+ rozlíšením (2 310 x 1 080 pixelov). V jeho ľavom hornom rohu môžeme nájsť kruhový výrez, ktorý obýva selfie fotoaparát s rozlíšením 16 Mpx.

Zadná strana disponuje štvoricou fotoaparátov na čele so 48 Mpx hlavným snímačom. Asistuje mu 8 Mpx širokouhlý objektív, 2 Mpx makro snímač a 2 Mpx hĺbkový senzor.

Android 10 a EMUI 10

Po softvérovej stránke je smartfón poháňaný operačným systémom Android 10, ktorý je dopĺňaný vlastným rozhraním EMUI 10. A ako bolo očakávané, prichádza bez služieb Google. Namiesto toho ponúka vlastné služby Huawei, pod ktoré spadá aj online obchod AppGallery.

O slušnú výdrž P40 Lite sa stará batéria s kapacitou 4 200 mAh, ktorá podporuje 40 W rýchlonabíjanie (SuperCharge). V tomto ohľade môžeme smartfón prirovnať k P30 Pro či Mate 20 Pro.

Cena a dostupnosť

Ako sme už spomenuli vyššie, zariadenie sa začne oficiálne predávať na území Španielska, a to od 2. marca. Dostupné je v prevedeniach Crush Green, Sakura Pink a Midnight Black. Do ostatných európskych krajín sa dostane taktiež, avšak zrejme až o trochu neskôr.

Záujemcovia, ktorí si zariadenie predobjednajú, získajú ako bonus bezdrôtové slúchadlá Huawei FreeBuds 3.