Úvod Sociálne siete Twitter Príbehy začala testovať aj sociálna sieť Twitter. Nazývajú sa Fleets

Príbehy začala testovať aj sociálna sieť Twitter. Nazývajú sa Fleets

Bolo to len otázkou času.

0
Foto: Twitter

Príspevky vo vertikálnom formáte, ktoré po 24 hodinách nadobro zmiznú. Príbehy si už osvojili mnohé platformy a teraz sa k nim pridáva sociálna sieť Twitter.

S funkciou príbehov prišiel ako prvý Snapchat, no poriadne ju preslávil až Instagram, ktorý ju od Snpachatu jednoducho okopíroval. Dnes nájdeme príbehy aj na Facebooku, WhatsAppe či YouTube. Nad rovnakou funkciou dokonca uvažuje aj profesná sieť Linkedin.

Príbehy začala testovať aj sociálna sieť Twitter, a to na brazílskom trhu. Nejaký čas teda potrvá, kým sa s nimi stretnú všetci užívatelia tejto sociálnej siete. Fleets, ako sa príbehy v podaní Twitteru nazývajú, ale majú svoje špecifiká, na ktoré upozorňuje server TechCrunch.

Twitter
Foto: Twitter

Príspevky sa nedajú zdieľať, nie je možné na ne odpovedať, ani ich označovať symbolom páči sa mi to. Dostupné sú len reakcie a odpoveď formou priamej správy.

Obsah úplne zmizne po 24 hodinách. Príbehy zároveň nie sú verejné. Uvidí ich len ten používateľ, ktorý sleduje ich autora. Twitter obsah nezobrazuje vo vyhľadávaní, ani sa nedá vložiť na web tretej strany.

Twitter
Foto: Twitter

Fleets sú skôr o textových ako o multimediálnych príspevkoch. Možnosť nahrať video alebo fotografiu je ale samozrejme k dispozícii tiež. Užívateľ môže do príbehov nahrať video s maximálnou dĺžkou 2 minúty 20 sekúnd.

Vybrané účty, napríklad tie spravodajské, budú môcť nahrávať videá s dĺžkou 10 minút.

Fleets zatiaľ vyzerajú len ako doplnok sociálnej siete a nie jej ústredný kanál. Keďže sa novinka testuje, jej vlastnosti sa môžu na základe spätnej väzby zmeniť. Tvorcovia možno nakoniec povolia zdieľanie alebo iný typ funkcie, ktorú poznáme z ostatných aplikácií s príbehmi.