Úvod Novinky POZOR: Volali vám z týchto čísel? Nedvíhajte a nevolajte späť | ZOZNAM

POZOR: Volali vám z týchto čísel? Nedvíhajte a nevolajte späť | ZOZNAM

5

Slovenských zákazníkov operátora Telekom sa opäť snažia všemožne pripraviť o peniaze. Ľuďom totiž neprestajne vyvolávajú cudzie čísla, ktoré sa snažia, aby ste im zavolali späť. Keď tak spravíte, hrozí vám poriadne vysoká faktúra alebo vyčerpaný kredit.

Na slovenské čísla už niekoľko dní útočia neznámi útočníci využívajúci čísla s rôznou predvoľbou. Najčastejšie sa však objavujú telefonáty z Cookových ostrovov (+682) a telefonáty zo satelitných telefónov (+882 a +883).

Nič netušiacim ľuďom volajú krátko, zväčša pár sekúnd a potom zložia. Na smartfónoch si tak často nájdete len zmeškaný hovor. Veríme, že mnohí z vás takéto telefonáty okamžite ignorujú, poprípade ich nahlásia alebo rovno zablokujú, ak takúto funkciu telefón umožňuje. Dôležité je uvedomiť si, že zahraničné čísla sú pravdepodobne spoplatnené a ak by ste im zavolali späť, prišli by ste o nemalú čiastku peňazí.

TECHBYTE dnes Telekom požiadal o vyjadrenie, na ktoré v čase písania tohto článku stále čakáme. Nezabudnite však informovať svojich známych, hlavne starších alebo technicky menej zdatných. Takíto ľudia totiž nemusia mať prístup k najaktuálnejším informáciám a môžete ich tak pomôcť ochrániť.

Tieto čísla sme zaregistrovali v redakcii. Ak ich máte viac, dajte nám vedieť, doplníme ich.

  • +88216901354
  • +686209900
  • +686207424