Úvod Aplikácie Používate WhatsApp? Táto novinka sa vám bude VEĽMI páčiť!

Používate WhatsApp? Táto novinka sa vám bude VEĽMI páčiť!

2

Obľúbená komunikačná aplikácia získala tmavý režim užívateľského prostredia už v priebehu januára. Problémom bolo, že bol súčasťou beta verzie, ktorú nepoužíva zrovna každý.

Tmavý režim sa v beta verzii osvedčil a teraz je konečne dostupný aj v stabilnej verzii aplikácie pre Android a iOS. Tvorcovia aplikácie uvádzajú, že tmavý režim pomáha znižovať únavu očí pri používaní aplikácie v prostredí s nedostatočným osvetlením.

Preto na rozdiel od iných aplikácií používa WhatsApp šedú farbu namiesto čiernej. Tá síce vyzerá dobre na OLED obrazovkách, no kontrast medzi prvkami v bielej farbe a čiernym pozadím môže paradoxne k únave očí prispievať. Aspoň to tvrdia vývojári aplikácie.

whatsapp beta

Tmavý režim užívateľského prostredia jednoducho aktivujete priamo v nastaveniach aplikácie. Zapnúť ho môžete manuálne, alebo ponecháte jeho zobrazovanie ako predvolené na základe nastavení systému (Android 10, iOS 13).

Tvorcovia budú novú verziu aplikácie sprístupňovať postupne v najbližších dňoch. Skontrolujte si preto v obchode Google Play alebo Apple App Store dostupnosť aktualizácie.