Úvod Huawei Huawei P40 Pro Huawei zrušil konferenciu k modelom P40 a P40 Pro: Predstaví ich cez...

Huawei zrušil konferenciu k modelom P40 a P40 Pro: Predstaví ich cez internet

0

Čínsky výrobca Huawei zostáva verný svojej tradícii a nové vlajkové smartfóny prvého polroka opäť predstaví v hlavnom meste Francúzska v Paríži.

Huawei zároveň znovu potvrdzuje dátum udalosti. Odohrá 26. marca 2020, čo už riaditeľ spoločnosti uviedol ešte koncom februára.

Huawei bude predstavenie nových produktov vysielať naživo, čiže sa udalosti môžu prostredníctvom obrazoviek svojich smartfónov a tabletov zúčastniť všetci technologickí nadšenci. Zatiaľ nie je známe, či bude na tlačovej konferencii živé publikum.

V Európe sa šíri nákaza koronavírusom, čo si vyžaduje isté obmedzenia, teda hlavne rušenie spoločenských, športových a iných akcií, kde sa koncentruje väčšie množstvo osôb.

Foto: Huawei

Výrobca k pozvánke pripojil siluetu časti smartfónu Huawei P40 Pro. Zobrazuje modul s fotoaparátmi, ktorý výraznejšie vyčnieva nad konštrukciu. Tento rok je s udalosťou spojený hashtag #VisionaryPhotography. Zameranie na prvotriednu mobilnú fotografiu je teda viac ako jasné.

Výrobca by mal na konferencii predstaviť tri smartfóny: Huawei P40, P40 Pro a verziu P40 Pro Premium Edition, zrejme priameho konkurenta pre Galaxy S20 Ultra. Cenovo dostupnejší P40 Lite už výrobca predstavil.

Stojí 299 € a v podstate ide o prezlečený Huawei Nova 6 SE, ktorý bol predstavený koncom roka 2019 v Číne.

Aktualizácia: 10. 3. 2020, 13:15 hod.

Spoločnosť Huawei nás medzičasom informovala, že novú vlajkovú sériu smartfónov predstaví prostredníctvom online streamu. Tlačovú konferenciu, ktorá sa mala pôvodne uskutočniť v Paríži, z dôvodu rastúcich obáv o zdravotnú bezpečnosť účastníkov po celom svete nahradí virtuálnym formátom.