Úvod Huawei Huawei P40 Pro Huawei P40 Pro bude delo: Objavili sa detaily jeho FOTO výbavy!

Huawei P40 Pro bude delo: Objavili sa detaily jeho FOTO výbavy!

0

Huawei P40 Pro bude novou vlajkovou loďou výrobcu Huawei, ktorú spolu s ostatnými modelmi rodiny P40 predstaví 26. marca, čiže o necelé tri týždne.

Huawei P40 Pro má tento rok silných súperov. Samsung vyrukoval s high-endom Galaxy S20 Ultra, ktorý ponúka 108 Mpx hlavný fotoaparát. Podobne je na tom aj Mi 10 Pro, ktorý zase predstavil výrobca Xiaomi.

Huawei P40 Pro by mal ponúknuť päticu fotoaparát na svojej zadnej strane, ktoré za konkurenciou očividne zaostávať nebudú. Podrobnosti o fotoaparátoch zverejnil na sociálnej sieti Twitter informátor s prezývkou Teme, ktorý aj v minulosti sprostredkoval podrobnosti o ešte nepredstavených zariadeniach od Huawei.

huawei P40 Pro
Avizovaná podoba Huawei P40 Pro. Foto: Teme

Dva hlavné snímače obrazu pre Huawei P40 Pro by mala vyrobiť japonská spoločnosť Sony. Primárny snímač obrazu označený ako IMX700 bude mať veľkosť 1/1.28″ a 52 Mpx rozlíšenie.

Na výstupe by mal fotoaparát produkovať 13 Mpx snímky, čo docieli pomocou technológie pixel binning. Informácie zo 4 pixelov spojí do jedného super pixelu. Podľa všetkého bude zlučovanie informácií prebiehať v dvoch kolách.

Druhé kolo, ktoré by tým pádom vytvorilo 3,25 Mpx fotografie, je pravdepodobne určené pre fotografovanie v nočnom režime. Druhý, 40 Mpx snímač obrazu IMX650, bude spojený s ultra širokým objektívom. Podľa zdroja bude mať veľkosť 1/1.5″.

V prípade 52 Mpx snímača výrobca použije RYYB filter (červená, žltá, žltá, modrá), ktorý dokáže na snímač preniesť asi o 40 percent viac svetla. 40 Mpx širokouhlý fotoaparát využije štandardnú RGGB maticu tvorenú červeným, zeleným, zeleným a modrým poľom.

Modul bude doplnený o dva snímače s priblížením. Jeden so schopnosťou 3-násobného optického priblíženia, druhý s 10-násobným optickým priblížením. Ten využije pozdĺžne uloženú optickú sústavu (periskop) s 2P1G objektívom (dve plastové šošovky, jedna sklenená). Rozlíšenia a rozmery týchto snímačov zatiaľ nepoznáme.

V module sa tiež nájde miesto pre ToF fotoaparát pre zaznamenávanie hĺbky scény, ako aj pre mikrofón, LED blesk a nový senzor pre snímanie teploty farieb. Chýbať by taktiež nemal podpis renomovanej foto spoločnosti Leica.

[irp posts=“107552″ ]

Vyzerá to, že Huawei P40 Pro má v pláne zabojovať o titul najlepšieho foto mobilu. Či dokáže prekonať nedávno predstavenú konkurenciu sa ale dozvieme až niekedy po oficiálnom predstavení.