Úvod Výrobcovia Huawei Huawei má vážny problém: Predaje začali výrazne klesať. Nemôže za to koronavírus,...

Huawei má vážny problém: Predaje začali výrazne klesať. Nemôže za to koronavírus, ale USA

7

Po úspešnom roku 2019 spoločnosť Huawei čaká pomerne nepriaznivý rok. Kvôli reštrikciám zo strany Spojených štátov amerických jej smartfóny debutujú bez Google služieb, čo je jeden z dôvodov, prečo v tomto roku očakáva výrazný pokles predajov. Téme sa venuje server Android Authority.

Aby sme boli konkrétnejší, Huawei ráta s poklesom až o 20 %. Z čísla 240 miliónov (2019) tak očakáva pád na 190 miliónov zariadení.

Ako sme už naznačili vyššie, za slabší rok 2020 môžu predovšetkým sankcie zo strany Spojených štátov amerických. Tie síce boli uvalené ešte minulý rok v máji, no Huawei si ešte predtým stihol certifikovať služby Google pre niektoré svoje zariadenia, a to napríklad sériu P30, cenovo dostupnejší P Smart 2019, Y9 Prime 2019, Nova 5T či niekoľko smartfónov značky Honor.

Huawei Mobile Services

Tento rok sa ale služieb Google nedočká už žiadne zariadenie od Huawei. Čínsky výrobca si však z toho príliš veľkú hlavu nerobí. Prichádza totiž s vlastnou platformou Huawei Mobile Services, ktorej súčasťou je aj online obchod AppGallery. Ten nedávno prekročil hranicu 400 miliónov používateľov a stal sa 3. najobľúbenejším obchodom s aplikáciami.

Len čas ukáže, či si dlhodobí fanúšikovia zariadení od Huawei dokážu zvyknúť na novú platformu, alebo radšej presedlajú na inú značku, ktorá disponuje službami Google.

Veľmi významným momentom bude odhalenie novej série Huawei P40. Pôjde totiž o druhý rad vlajkových lodí, ktorý debutuje bez služieb Google. Tým prvým bol Mate 30.