Úvod Novinky Google zrušil svoju najväčšiu IT akciu: Nový Android ukáže jedine cez internet

Google zrušil svoju najväčšiu IT akciu: Nový Android ukáže jedine cez internet

0

Epidémia vírusom COVID-19 pokračuje v komplikáciách na celosvetovej škále. Po zrušenom veľtrhu Mobile World Congress 2020 prichádza na rad ďalšia významná udalosť. Google sa totiž rozhodol, že konferenciu, počas ktorej ukazuje nový Android, nebude. Nahradí ju živým vysielaním bez prítomnosti veľkého publika.

Vyplýva to z informácií, ktoré získal server The Verge. Konferencia Google I/O 2020 sa mala konať 12. – 14. mája 2020.

Kvôli obavám týkajúcim sa koronavírusu COVID-19 a na základe odporúčaní úradov CDC, WHO a ďalších, sme sa rozhodli, že fyzickú konferenciu Google I/O zrušíme,“ oznámil hovorca Google.

Peniaze vrátia, novinky predstavia

Spoločnosť už začala s informovaním ľudí, ktorí mali na konferenciu vycestovať. Google bude peniaze za lístky vracať postupne, najneskôr však do 13. marca. Tí, ktorým sa podarilo registrovať na tohtoročné Google I/O tak budú musieť spraviť opäť pre budúci rok.

Google I/O je vývojárska konferencia, počas ktorej spoločnosť predstavuje novinky v produktoch a službách. Najväčšími ťahákmi sú napríklad Android, Google asistent a ďalšie.

Google však novinky predstaví aj napriek nepriaznivej situácii. Stane sa to prostredníctvom živého vysielania bez prítomnosti novinárov a ďalších ľudí.