Úvod Novinky Xiaomi tlačí na pílu: Ich nový Mi 10 Pro sa stal lídrom...

Xiaomi tlačí na pílu: Ich nový Mi 10 Pro sa stal lídrom rebríčka DxOMark!

0

Huawei Mate 30 Pro (5G) sa už nenachádza na prvom mieste foto rebríčka DXOMark, ktorý zostavujú francúzski experti na základne vlastnej metodiky hodnotenia obrazovej kvality mobilných fotoaparátov.

Prvé miesto v rebríčku po novom patrí vlajkovej lodi Xiaomi Mi 10 Pro, ktorá bola oficiálne predstavená len pred pár dňami. Hodnotitelia jej udelili najvyšší počet bodov – 124. Za fotky dostal smartfón 134 bodov, za video 104 bodov. Výsledné skóre je kombináciou týchto dvoch hodnotení.

Xiaomi Mi 10 Pro je vybavený 108 Mpx hlavným snímačom obrazu, ktorý na výstupe produkuje fotografie s rozlíšením 25 Mpx (pixel binning). Snímač má veľkosť 1,33″, optickú stabilizáciu a objektív s ekvivalentnou ohniskovou vzdialenosťou 25 mm a svetelnosťou f/1.69.

Xiaomi Mi 10 Pro

Foto zostavu dopĺňa „krátky zoom“ (1/2,6″ 12 Mpx senzor), objektív so svetelnosťou f/2 a ohniskom 50 mm. Prítomné je aj väčšie priblíženie sprostredkované objektívom s ekv. ohniskovou vzdialenosťou 94 mm, svetelnosťou f/2 a optickou stabilizáciou. Umiestnený je pred snímačom s veľkosťou 1/4.4″ a 8 Mpx rozlíšením.

Výbavu uzatvára extrémne širokouhlý objektív (16 mm ohnisko) so svetelnosťou f/2.21/2.8″ 20 Mpx snímačom obrazu.

Ukážkové videá a fotografie z testovania nájdete na webe DXOMark. Vyzerá to, že sa výrobcovi Xiaomi naozaj podarilo vyvinúť výkonný smartfón s veľmi kvalitnými foto schopnosťami. Podrobnosti o novinke nájdete TU.

Čaká sa na Samsung

Rukami tvorcov z DXOMark zatiaľ neprešiel Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, ktorý je taktiež vybavený 108 Mpx snímačom obrazu a 8K videom. Autori rebríčka ho ale určite neobídu. Dokáže z prvého miesta vytlačiť Mi 10 Pro. Necháme sa prekvapiť.

Ak by aj, v priebehu marca bude predstavený Huawei P40 Pro. Ako vieme z minulosti, Huawei vie vyrobiť smartfón so špičkovým fotoaparátom.