Úvod Samsung Samsung Galaxy S20 Galaxy S20 a 120 Hz displej: Ktoré hry ho využijú na maximum?

Galaxy S20 a 120 Hz displej: Ktoré hry ho využijú na maximum?

0
Samsung Galaxy S20 Ultra

Každý z trojice smartfónov Galaxy S20 je vybavený displejom s vysokou (voliteľnou) obnovovacou frekvenciou 120 Hz, ktorá je dostupná pri FHD+ rozlíšení.

Smartfóny Samsung Galaxy S20 tak dokážu zobrazovať obsah mimoriadne plynule, čo je okrem iného prínosné pre hráčov hier. 120 Hz displej má napríklad aj hráčsky smartfón ASUS ROG Phone II, ktorý patrí k tomu najlepšiemu, čo sa kategórie mobilných zariadení pre hráčov hier týka.

120 Hz displej je síce pekné technologické dielo, no na to, aby používateľ využil jeho potenciál na maximum, potrebuje aj podporovaný obsah. Nie každá hra podporuje takto vysokú obnovovaciu frekvenciu. Je ich skôr menej, aj keď ich asi môžeme počítať v stovkách.

Našťastie, Samsung potvrdil pár herných titulov, ktoré budú na obrazovkách modelov Galaxy S20 fungovať naplno a bez kompromisov. Ide o tzv. áčkové hry, ktoré pochádzajú z dielní popredných vývojárov:

Autori z AndroidPolice zostavili rebríček viac ako 230 hier, ktoré pracujú so snímkovaním vyšším ako klasických 60 FPS. Niektoré majú 90 FPS, iné 120 FPS. Každá z hier v uvedenom zozname by si taktiež mala rozumieť s displejmi zariadení Galaxy S20 a poprípade iných smartfónov, ktoré majú 90 Hz alebo 120 Hz obrazovky.

Kompletný rebríček hier s vyšším FPS nájdete TU. Hráči ale musia počítať s tým, že plynulejšie zobrazovanie obsahu je náročnejšie na spotrebu energie, ktorá môže v prípade graficky prepracovaných hier s online pripojením ubúdať z batérie rýchlejšie, ako by si možno želali.

Výdrž na jedno nabitie ale zatiaľ ešte neotestoval nikto, čo nevadí. Je to len otázkou času.