Úvod Zariadenia Xidu PhilPad 13,3″ má obrovské ambície: Chce zaujať Slovákov, má sa čím...

Xidu PhilPad 13,3″ má obrovské ambície: Chce zaujať Slovákov, má sa čím pochváliť!

Výrobca notebookov pripravil lákavý model, ktorý dáva zabrať aj ostrieľanej firme.

5

Xidu je čínska spoločnosť, ktorá má veľké ambície. Jej novinka, Xidu PhilPad ponúka 13,3-palcový dotykový IPS displej s 2K (2 560 x 1 440) rozlíšením, jednoducho rozšíriteľné úložisko a 6 GB RAM za 332 €. To je ponuka, ktorú sa bude prekonávať veľmi ťažko.

Technická špecifikácia Xidu PhilPad

  • OS: Windows 10
  • Procesor: Intel E3650, quad-core @ 2.4 GHz
  • RAM: 6 GB
  • Grafický čip: Intel HD Graphics 505
  • HDD: emmc, 128 GB
  • Rozmery: 33,78 cm x 20 cm x 1 cm
  • Váha: 1,25 kg

Xidu PhilPad: V čom je výhoda?

Novinka od Xidu je určená pre ľudí, ktorí často cestujú alebo pre študentov. Odpovedajú tomu nielen rozmery, ale aj hmotnosť samotného zariadenia, ktoré je perfektne skladné a v ruksaku či kabelke zaberá málo miesta.

Výrobca, ktorý chce poukázať na svoje schopnosti svoju novinku prirovnáva k riešeniu od ASUS. Podľa ich vlastných slov je síce pravda, že displej na Asus Vivobook sa dá otvoriť až tak, že na stole leží takmer „na plocho,“ PhilPad má inú výhodu.

Dá sa totiž využívať v dvoch režimoch, a to v režime notebooku a v režime tabletu. Stačí odpojiť klávesnicu, vykopnúť malú nôžku zabudovanú do zadnej strany a môžete pozerať svoj obľúbený film či seriál. Okrem toho, vzhľadom na to, že je PhilPad vybavený dotykovým displejom sa výrobca rozhodol dodávať aj dotykové pero pre čo najpresnejšie ovládanie. Dajte si však pozor, AAA batéria pre pero nie je súčasťou balenia.

Čo sa konektivity týka, tam to vôbec ale vôbec nie je zlé. Zariadenie ponúka 1x USB Typ C, 2x USB Typ A 3.0, 1x 3,5 mm výstup pre slúchadlá, 1x čítačku na microSD karty a dvojpásmovú Wi-Fi (2.4/5 GHz).

Xidu PhilPad: 2K zázrak a produktivita

Lacnejšie notebooky či tablety väčšinou prichádzajú s displejmi, na ktoré sa nikto nechce pozerať, nie to ich ešte používať. Pri PhilPade platí pravý opak. Výrobca ho totiž vybavil IPS panelom s 2K rozlíšením, ktorý je navyše dotykový.

PhilPad v tomto smere hravo poráža riešenie od Asus, ktorý Vivobook vybavil len Full HD displejom s približne rovnakým jasom.

Xidu PhilPad poháňa štvorjadrový procesor Intel E3950, ktorý síce nepatrí medzi výkonnostnú špičku, no na základné úkony je dostatočný viac než dosť. Zjavné je to aj z videa, ktoré môžete nájsť vyššie. Bez problémov funguje aj multitasking, teda prepínanie medzi aplikáciami.

Xidu PhilPad: Cena

Pri notebooku, resp. tablete za niečo vyše 300 € to veru nie je zlá ponuka, čo poviete? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie!

Ak sa vám zariadenie zapáčilo, dostupné je hneď v niekoľkých obchodoch. Objednať si ho môžete napríklad z nemeckého alebo britského Amazonu alebo z Aliexpressu, kde na naň výrobca uplatňuje výrazné zľavy. Kupovať však môžete aj priamo z eshopu výrobcu.