Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Xcover Pro prichádza na Slovensko: V čom je výnimočný a koľko...

Samsung Xcover Pro prichádza na Slovensko: V čom je výnimočný a koľko stojí?

0

Juhokórejský Samsung predstavil začiatkom januára smartfón XCover Pro, pri ktorom stavil na vysokú odolnosť. Podmieňuje ju silná konštrukcia, krytie IP68 či armádny štandard odolnosti MIL-STD-810.

Samsung XCover Pro je podľa výrobcu ideálnym zariadením pre profesionálne využitie v náročných podmienkach. Samsung vyzdvihuje veľký a kvalitný displej, vymeniteľnú batériu s dlhou výdržou, spoľahlivosť alebo bezpečnostnú platformu Knox.

Smartfón je podľa neho vybavený celým radom hardvérových a softvérových riešení, ktoré umožňujú špeciálne využitie v rôznych profesionálnych situáciách – okrem iného je možné ho použiť ako vysielačku na platforme Microsoft Teams.

XCover Pro
Foto: Samsung

Vďaka dvom programovateľným tlačidlám si užívatelia môžu nastavenie a funkcie zariadenia prispôsobiť vlastným potrebám. Jediným stlačením tlačidla je možné napríklad spustiť skener, zapnúť svietidlo či otvoriť jednu z vybraných aplikácií. Nie je potrebné vyhľadávať aplikáciu na displeji alebo prechádzať menu, dokonca sa na displej ani nemusíte pozrieť.

Samsung XCover Pro
Foto: Samsung

Dotykový displej funguje v akýchkoľvek podmienkach, aj počas dažďa či sneženia. Špeciálny režim navyše umožňuje ovládanie v rukaviciach. Novinkou je prevod hlasu na text, vďaka ktorému je možné v prípade potreby správy aj pohodlne diktovať.

Samsung XCover Pro
Foto: Samsung

Samsung XCover Pro bude na našom trhu dostupný v prvej polovici mesiaca február za maloobchodnú odporúčanú cenu 499 €. Technickú špecifikáciu nájdete v prehľade nižšie. Samsung v nej uvádza, že XCover Pro prichádza na náš trh s operačným systémom v najnovšej verzii Android 10.

Pôvodne sa počítalo so staršou verziou OS Android 9 Pie a až s následnou aktualizáciou na Android 10.

Samsung XCover Pro

  • Rozmery a váha: 159,9 X 76,7 X 9,94 mm, 218 gramov
  • Displej: LCD, FHD+ rozlíšenie, uhlopriečka 6,3-palca, ovládanie v rukaviciach
  • Čipset: Exynos 9611
  • Pamäte: 4 GB RAM, 64 GB ROM, microSD do 512 GB
  • Fotoaparáty: 25 Mpx s f/1.7 + 8 Mpx s f/2.2, selfie 13 Mpx s f/2.0
  • Batéria: 4050 mAh, vymeniteľná, nabíjanie 15W
  • Odolnosť: IP68 – voda a prach, zosilnené telo, certifikácia MIL-STD 810G
  • Systém: Android 10.0
  • Ďalšie: Dual SIM (EU verzia), NFC, AR Core, kompas, gyroskop, WiFi, GPS, kompatibilita s mPOS (platobný terminál), snímač odtlačkov prstov (na boku zariadenia)