Úvod Novinky POZOR: Šíri sa falošná súťaž, ktorá chce okradnúť Slovákov! Zneužíva meno tohto...

POZOR: Šíri sa falošná súťaž, ktorá chce okradnúť Slovákov! Zneužíva meno tohto známeho obchodu

0
Foto: Orange

Online podvodníci sa opäť pokúšajú od ľudí vylákať peniaze prostredníctvom fiktívnej súťaže o hodnotné ceny, tentokrát o mobilné telefóny.

Neznámi útočníci zneužívajú v komunikácii cez SMS a e-mail meno Slovenskej pošty s tým, že výhru odosiela spoločnosť DATART, známy maloobchodný predajca, ktorý sa orientuje na spotrebnú elektroniku. Slovenská pošta aj DATART sa od súťaže dôrazne dištancujú.

Na podvodné správy upozorňuje priamo spoločnosť DATART na svojich oficiálnych stránkach. 

Podľa nej ide o plošný útok, ktorý cieli na všetkých užívateľov, nielen na zákazníkov predajcu. Správy informujúce o výhre obsahujú výzvu na zaplatenie poplatku za dopravu, čo by malo byť posledným krokom k získaniu výhry.

„Upozorňujeme všetkých našich zákazníkov a všetkých majiteľov mobilných telefónov, aby na uvedené správy neklikali a určite nikam nezadávali osobné či platobné údaje. Zabránite tak tomu, aby ste stali obeťami podvodu a aby vaše zariadenie napadol vírus. Zákazníkov ubezpečujeme, že nedošlo k zneužitiu našej zákazníckej databázy. Všetci naši zákazníci, ktorí vyhrali v našej súťaži, majú dopravu vždy zadarmo,“ píše sa v stanovisku spoločnosti DATART.

Buďte obozretní, nenechajte sa nachytať a upozornite na riziko svojich priateľov a známych, ktorí by mohli lákavej ponuke podľahnúť.