Úvod Novinky POCO už nepatrí pod Xiaomi: Pokračuje ako nezávislá značka

POCO už nepatrí pod Xiaomi: Pokračuje ako nezávislá značka

0

Spoločnosť Xiaomi má na trhu množstvo rozličných smartfónov, ktoré sú navyše predávané pod niekoľkými dcérskymi značkami.

Xiaomi napríklad predáva smartfóny orientované na hráčov mobilných hier, ktoré poznáme pod značkou BlackShark. Začiatkom minulého roka sa osamostatnila značka Redmi, v rámci ktorej aj naďalej vznikajú smartfóny s atraktívnym pomerom medzi cenou a ponúkanou výbavou.

Diverzifikácia podnikania výrobcu Xiaomi pokračuje ďalej, najnovšie sa dotkla značky POCO. Viceprezident spoločnosti Manu Kumar Jain pre server TechCrunch uviedol, že prišiel správny čas na to, aby nechali značku POCO fungovať samostatne.

To znamená, že POCO sa stáva nezávislou značkou s vlastnou trhovou stratégiou a zdrojmi. Značka však bude zrejme stále úzko prepojená s materskou spoločnosťou Xiaomi, čo je nakoniec vidieť aj na línii Redmi.

Zaujímavosťou je, že POCO zatiaľ nemá extra dlhú históriu. V jej ponuke sa v podstate nachádza iba jeden jediný model – POCO F1, známy tiež ako Pocophone F1. Smartfón zákazníkov oslovil veľmi nízkou cenou, za ktorú dostali vysoký výkon vtedajšieho vlajkového čipsetu Snapdragon 845.

Pocophone F1
Pocophone F1. Foto: Lukáš Zachar

Kompromisy obišli aj displej s veľkou 6,2-palcovou uhlopriečkou a plným rozlíšením 1080 x 2246 pixelov, či akumulátor s dostatočnou kapacitou 4000 mAh. Výrobca náklady šetril na iných miestach.

Chýbal NFC čip, odolnosť voči vode a prachu, isté limity sa týkali aj fotoaparátov a telo zariadenia bolo vyrobené z neprémiového plastu. Výrobca schopnosti zariadenia neustále vylepšoval softvérovými aktualizáciami, čo sa určite cení.

Viceprezident Manu Kumar Jain koncom roka 2018 zverejnil, že sa im po troch mesiacoch od uvedenia na trh podarilo predať až 700 000 kusov smartfónov POCO F1. Informácia o osamostatnení značky logicky naznačuje, že sa bude naďalej rozvíjať.

To znamená, že by sme mohli v tomto roku konečne spoznať druhú, resp. novú generáciu smartfónu POCO F2, ktorá by mohla byť podobne cenovo dostupná a zároveň veľmi dobre vybavená po hardvérovej aj softvérovej stránke.