Úvod Výrobcovia Huawei Na Slovensko konečne prichádza menšia 42mm verzia Huawei Watch GT 2

Na Slovensko konečne prichádza menšia 42mm verzia Huawei Watch GT 2

0

Spoločnosť Huawei na našom trhu už predáva nejaký čas svoj najnovší model hodiniek Watch GT 2, ktorý bol pôvodne predstavený ešte v septembri minulého roka.

Zákazníci si u nás môžu zadovážiť 46 mm verziu, ktorá má väčšie a hrubšie telo a výraznejšiu obrubu okolo ciferníka. Teraz Huawei informuje, že na náš trh prináša aj elegantnejšiu 42 mm verziu hodiniek, ktorá by mohla osloviť hlavne dámy.

Huawei Watch GT 2 v 42 mm verzii vyzerajú jednoznačne elegantnejšie, majú pomerne štíhle telo a až na pár výnimiek (mikrofón a reproduktor) sú vybavené rovnakými funkciami ako väčší model Watch GT 2.

Foto: Huawei

Vzhľadom na menšie telo a tým pádom menšiu batériu musia prípadní záujemcovia rátať s kratšou výdržou na jedno nabitie. Nenáročný Huawei Lite OS a čipset Kirin A1 sa ale aj tak postarajú o približne 7-dňovú výdrž.

V športovom režime s nepretržitým monitorovaním GPS a fyzických aktivít vydržia na jedno nabitie približne 15 hodín. Menší je prirodzene aj okrúhly OLED displej, má uhlopriečku 1,2-palca a rozlíšenie 390 x 390 pixelov.

Foto: Huawei

Hodinkám sa nedá uprieť podobnosť s konkurenčným produktom z dielne výrobcu Samsung, hodinkami Watch Active2. Za nevýhodu by sme to ale nepovažovali, oba modely vyzerajú veľmi dobre.

Hodinky Huawei Watch GT 2 v 42 mm prevedení zaradil do ponuky operátor Orange. Predáva ich za 249 € alebo so zľavou vyplývajúcou z kúpy v kombinácii s niektorým z mesačných programov. Orange predáva verziu Refined Gold s kovovým remienkom.

Verziu s koženým remienkom bude koncom januára predávať operátor O2, cena je v tomto prípade nižšia – 216 €. Štandardný maloobchodný predaj je spojený s odporúčanou cenou 229 €.