Úvod Zaujímavosti Japonsko nechce stratiť ani sekundu: Do roku 2030 chcú nasadiť 6G sieť

Japonsko nechce stratiť ani sekundu: Do roku 2030 chcú nasadiť 6G sieť

0
Tokio - hlavné mesto Japonska© dfiles.me

Podľa nedávnej správy od Nikkei sa Japonsko pomaly púšťa do plánovania stratégie pre nadchádzajúcu generáciu sietí, čiže 6G. Informácie priniesli redaktori z Gizmochina.

Pôjde o technológiu, ktorá ponúkne 10-násobne vyššiu rýchlosť oproti 5G, čo je pre niektorých doslova nepredstaviteľné. S prieskumom a plánovaním mali podľa pôvodnej správy začať aj krajiny ako Čína, Južná Kórea či Fínsko.

Japonské ministerstvo vnútra a komunikácií má už čoskoro zriadiť vládno-civilnú výskumnú spoločnosť, ktorej bude veliť Tokijská univerzita. Dohliadať na ňu bude minister všeobecných záležitostí Takao Sanae. Pozvánku na „diskusiu“ ohľadom 6G majú do júna obdržať aj vybraní členovia spoločností NTT a Toshiba.

Vývoj 6G sietí však nebude zadarmo, čo si Japonsko veľmi dobre uvedomuje. Krajina je preto ochotná do týchto operácií investovať až 2,03 miliardy amerických dolárov.

Ako sme však už spomenuli vyššie, Japonsko nie je jedinou krajinou, ktorá sa púšťa do 6G sietí. Čína aj Fínsko už zakladajú vlastné špecializované inštitúcie a projekty. A čo sa týka Južnej Kórey, Samsung aj LG založili svoje vlastné výskumné centrá ešte minulý rok.