Úvod Aplikácie Facebook útočí na Apple: Za hacknutý telefón Bezosa môžete vy!

Facebook útočí na Apple: Za hacknutý telefón Bezosa môžete vy!

1

Svet nedávno obletela správa o tom, že smartfón zakladateľa Amazonu, Jeffa Bezosa, bol hacknutý prostredníctvom obľúbenej služby WhatsApp. Vina teda bola automaticky pripísaná na konto spoločnosti Facebook, ktorá komunikačný nástroj vlastní. Gigant sa však rozhodol brániť, píše Gizmochina.

Zakladateľ Amazonu obdržal správu, ktorá obsahovala video o veľkosti 4,4 MB. Jeho súčasťou však bol aj škodlivý malvér, kvôli ktorému bolo Jeffovi odcudzených niekoľko GB osobných informácií a iných dát.

„Neprelomiteľný softvér“

Po tomto incidente väčšina okamžite obvinila práve WhatsApp. Facebook, ktorý službu vlastní, sa však bráni tvrdením, že jeho softvér je neprelomiteľný, keďže WhatsApp využíva end-to-end šifrovanie. Taktiež uvádza, že malvér bol cielený priamo na operačný systém iOS.

Kde leží pravda, je zrejme každého vlastný názor. Proti Facebooku však hrá jeho renomé, ktoré bolo poškodené niekoľkými škandálmi spojenými práve s ochranou údajov používateľov.

Taktiež by sa dalo pochybovať o pravdivosti tvrdenia, že end-to-end šifrovanie je nepriestrelný systém. V minulosti sa ho už totiž podarilo prelomiť čínskej skupine hackerov.