Úvod Zaujímavosti Elon Musk si verí: Do roku 2050 chce na Mars štartovať 3x...

Elon Musk si verí: Do roku 2050 chce na Mars štartovať 3x denne, prepraví naň 1 milión ľudí

3

V nedávno zverejnenej sérii tweetov sa s nami generálny riaditeľ spoločnosti SpaceX, Elon Musk, podelil o svoje plány týkajúce sa kolonizovania Marsu. Téme sa venuje server Futurism.

Elon napísal, že 1 000 lodí by na jednu otočku dokázalo na Mars dopraviť okolo 100 tisíc ľudí, čo má byť nielen teória, ale aj jeho cieľ.

Tieto lode majú opúšťať orbitu Zeme počas 30 dní, kedy je vzájomná poloha Marsu a Zeme najvhodnejšia na uskutočnenie cesty, t. j. každých 26 mesiacov.

Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok

Milión ľudí do roku 2050

V množstve komentárov sa našiel jeden, ktorý obsahoval otázku, či týmto spôsobom Elon dokáže do roku 2050 vyslať na Mars až milión ľudí. Odpoveď bola stručná: Áno.

Nezáleží však len na doprave ľudí. Na kolonizovanie Marsu je totiž potrebné aj obrovské množstvo ostatného nevyhnutného nákladu. Každá vesmírna loď má byť pritom na 1 let schopná preniesť viac ako 100 ton, čo znamená, že každých desať lodí by mohlo za rok na orbitu vyniesť až 1 megatonu nákladu.

Pristátie na Marse je však len začiatok, keďže samotná kolonizácia je oveľa zložitejšia a vyžaduje obrovské množstvo práce.

Len čas ukáže, či Elon dokáže svoje vízie skutočne zrealizovať. Všetci však pevne veríme, že áno.