Úvod Výrobcovia Xiaomi AKTUALIZÁCIA: Xiaomi Mi 8 a Mi TV Box získavajú Android 10!

AKTUALIZÁCIA: Xiaomi Mi 8 a Mi TV Box získavajú Android 10!

4
xioami mi 8

Majitelia vlajkového modelu Xiaomi Mi 8, ktorý bol predstavený v máji roku 2018, môžu očakávať príchod dôležitej aktualizácie na najnovšiu verziu operačného systému Android 10.

Ide o globálnu verziu aktualizácie, ktorá tak nie je určená len zariadeniam predávaným na domácom trhu v Číne. Xiaomi Mi 8 bol na trh uvedený ešte s OS Android 8.1 Oreo. Neskôr dostal aktualizáciu na Android 9 Pie.

Aktualizácia na Android 10 tak je tým pádom zrejme poslednou veľkou softvérovou inováciou, ktorá zodpovedá dvojročnému cyklu aktualizácií. Bezpečnostné záplaty bude smartfón dostávať aj naďalej.

xiaomi mi 8
Foto: Xiaomi

Aktualizácia má veľkosť 1,9 GB a chvíľu potrvá, kým sa rozšíri medzi všetkých vlastníkov tohto modelu. Výrobca Xiaomi pripravil aktualizáciu aj pre TV box Mi Box S, ktorý dokáže premeniť televízory a monitory na multimediálne centrá s pripojením na internet, aplikáciami a komfortnou správou foto a video obsahu.

mi tv box s
Foto: Xiaomi

Aktualizácia na Android 9 Pie vylepšuje užívateľské rozhranie Android TV, ktoré získava prepracovanejšiu ponuku nastavení a nový posúvač hlasitosti. Popri kozmetických zmenách je zásadnejšia podpora pre službu Amazon Prime Video. Aplikácia služby sa automaticky nainštaluje z obchodu Play po dokončení systémovej aktualizácie.

Súčasťou aktualizácie je aj bezpečnostná záplata z novembra 2019.