Úvod Novinky ZOZNAM: Kedy dostane Android 10 tvoj Samsung smartfón?

ZOZNAM: Kedy dostane Android 10 tvoj Samsung smartfón?

9

Juhokórejský výrobca Samsung bude aktualizovať svoje najnovšie vlajkové lode a ďalšie zariadenia prevažne až od nového roka. Dokazuje to časový harmonogram aktualizácií, ktorý získal server XDA.

Android 10 s OneUI 2.0 môžu získať nektorí zákazníci skôr. Týka sa to tých používateľov, ktorí boli zapojení do beta testovania. Tento scenár sa týka napríklad Nemecka, ako je známe.

Jeden z užívateľov natrafil na časový rozvrh aktualizácií v aplikácii Samsung Members. Týka sa indického trhu. Rovnaké skutočnosť však potvrdzuje ďalší užívateľ, ktorý pochádza zo Spojeného kráľovstva.

Po niekoľkých týždňoch od spustenia testovacieho beta programu tak konečne vidíme podrobnejšie informácie o plánovaných aktualizáciách stabilných verzií systému. Kedy približne získajú jednotlivé modely smartfónov Samsung aktualizáciu môžete vidieť nižšie.

Január 2020

Marec 2020

Apríl 2020

Máj 2020

Jún 2020

Júl 2020

August 2020

September 2020

  • Galaxy Tab A 10.5
  • Galaxy Tab A 10.1

Ako ste si možno všimli, v zozname zariadení chýbajú vlajkové lode z roka 2017, menovite Galaxy S8/S8+ a Note 8.

Ak by Samsung natrafil na neočakávané komplikácie či kritické chyby, aktualizácie oddiali, poprípade pozastaví. Tiež existuje malá šanca, že Samsung v priebehu času názor zmení a Android 10 pripraví aj pre staršie vlajkové lode Galaxy S8/S8+ a Note 8. Príliš by sme sa na to ale nespoliehali.

Pokiaľ nám zverejnený rozvrh potvrdí priamo Samsung, článok doplníme o oficiálne stanovisko.