Úvod Novinky POZOR: Používate Windows 7? Toto vás čaká už v januári!

POZOR: Používate Windows 7? Toto vás čaká už v januári!

65

Pokiaľ ešte stále používate PC s operačným systémom Windows 7, máme pre vás znepokojujúcu novinku. Od 14. januára sa totiž budú výzvy na nainštalovanie Windows 10 zobrazovať na celú obrazovku, teda v tzv. full-screen režime. Téme sa venoval server Neowin.

Ide o výzvu a varovanie v jednom. Všetci používatelia, ktorí majú nainštalovaný Windows 7, budú varovaní, že ich operačný systém už naďalej nebude podporovaný. Okno, ktoré sa zobrazí naprieč celou obrazovkou, bude možné zavrieť až po konkrétnej interakcii.

Výzva sa bude týkať verzií Windows 7 Starter, Home Basic, Home Premium, Professional a Ultimate. Nejde však o správu, ktorá by vás „postrkovala“ výhradne k inštalácii Windows 10. Microsoft vás chce skôr dotlačiť ku kúpe úplne nového zariadenia, kde bude najnovší systém už predinštalovaný.

Dôvod, prečo spoločnosť chce, aby tak ovplyvnená skupina používateľov učinila, je pomerne jednoduchý. Zariadenia, ktoré v sebe majú nainštalovaný Windows 7, sú vo väčšine prípadov takmer 10 rokov staré, teda používajú zastarané technológie. Nový hardvér je oveľa rýchlejší a taktiež bezpečnejší.

Ako sme už spomenuli vyššie, zmena bude platná od 14. januára 2020. Ak sa vám tento pomerne radikálny krok nepozdáva, jedinou vašou možnosťou je kúpa nového PC či inštalácia najnovšej verzie systému Windows.