Úvod Výrobcovia Samsung Samsung hodinky získavajú vítanú aktualizáciu: Prináša nové funkcie

Samsung hodinky získavajú vítanú aktualizáciu: Prináša nové funkcie

3

Spoločnosť Samsung začína od dnešného dňa distribuovať aktualizáciu pre inteligentné hodinky Galaxy Watch a Galaxy Watch Active, ktoré vďaka nej získajú niektoré funkcie z najnovšieho modelu Galaxy Watch Active 2.

Najnovší model inteligentných hodiniek Galaxy Watch Active 2 má digitálnu, resp. virtuálnu otočnú lunetu, ktorá nahradila pôvodný fyzický otočný rám. Systémové prostredie sa tým pádom ovláda tak, že užívateľ ťahá prstom po rámiku hodiniek.

Predchádzajúca generácia Watch Active týmto spôsobom ovládania nedisponuje, čo sa s najnovšou aktualizáciou mení. Skôr predstavených modelov Galaxy Watch sa novinka pochopiteľne netýka, keďže tie majú mechanický otočný rám.

Súčasná generácia Samsung Galaxy Watch s 42 mm veľkosťo
Samsung Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch a Galaxy Watch Active získavajú My Style – vylepšenie, pomocou ktorého sa dá prispôsobiť vzhľad ciferníka hodiniek podľa toho, čo má užívateľ oblečené. Stačí smartfónom odfotografovať kúsok oblečenia, napr. košeľu, a hodinky okamžite vytvoria ciferník, ktorý s ňou bude ladiť.

Okrem toho v hodinkách pribudlo 17 nových ciferníkov. Na každom ciferníku sa v jeho spodnej časti zobrazí malá ikona. Bude upozorňovať na aplikácie bežiace na pozadí systému, ktoré môžu zbytočne vybíjať batériu.

Samsung Galaxy Watch Active 2

Praktická je vylepšená čitateľnosť ciferníka v režime šetrenia energie a pri aktívnej funkcii vždy zapnutej obrazovky. Inovácie sa dotkli aj sledovania fyzických aktivít a zdravia. Samsung spresnil meranie času kôl pre cyklistiku a beh. Hodinky po novom upozornia užívateľa vždy, keď jeho tep klesne na neprirodzene nízku úroveň.

Vlastníkov hodiniek Galaxy Watch a Galaxy Watch Active upozorní na dostupnosť aktualizácie aplikácia Galaxy Wearable v pripojenom smartfóne. Šíri sa síce od dnešného dňa, ale postupne. V najbližších dňoch by sa však mal dočkať každý.