Úvod Novinky Samsung Galaxy S11 má ponúknuť funkciu Space zoom: Priblíženie pri fotení na...

Samsung Galaxy S11 má ponúknuť funkciu Space zoom: Priblíženie pri fotení na novej úrovni!

0

Samsung momentálne pracuje na svojej novej vlajkovej lodi, ktorú plánuje predstaviť už vo februári 2020. Zariadenie, ktoré sa pravdepodobne bude volať Samsung Galaxy S11 prinesie niekoľko noviniek, na ktoré sa veľmi tešíme. Jednou z noviniek má byť aj funkcia Space Zoom vo fotoaparáte navrhnutá tak, aby ponúkla možnosť priblíženia objektu bez straty kvality.

Vyplýva to z registrácie na Európskom patentovom úrade, ktorú získal server LetsGoDigital. K registrácii malo dôjsť 6. novembra 2019.

Foto: LetsGoDigital

Z popisu v registrácii je jasné, že Samsung chce funkciu Space Zoom využiť na smartfónoch, tabletoch ba dokonca na smart hodinkách (aj keď tu sa pravdepodobne len kryje) na zoom bez straty kvality. V praxi s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o hybridný zoom kombinujúci optické a digitálne priblíženie. Finálny obrázok nakoniec upraví a vyostrí umelá inteligencia. To, čoho je takýto systém schopný, sme mohli vidieť napríklad pri Huawei P30 Pro.

Očakáva sa, že Samsung v Galaxy S11 nasadí nový objektív, ktorý mu umožní ponúknuť až 5x optické priblíženie. Pri využití hybridného systému tak môžeme počítať s 10x, 20x či dokonca 50x priblížením.