Úvod Samsung Samsung Galaxy S11 Nové INFO o Galaxy S11: Prídu väčšie displeje a až 5 verzií!

Nové INFO o Galaxy S11: Prídu väčšie displeje a až 5 verzií!

3

Nové vlajkové lode Samsung Galaxy S11 budú síce predstavené až niekedy vo februári alebo v marci budúceho roka, no už teraz sa na verejnosti objavujú prvé informácie.

Zatiaľ sa špekuluje o výkonnom 108 Mpx fotoaparáte s 5x optickým priblížením, ktorý by mal dopĺňať nový senzor – spektrometer. Pre začiatok je však dobré najskôr vedieť, koľko modelov uvidíme a aké veľké vlastne budú.

S takýmito podrobnosťami vyrukoval spoľahlivý informátor Evan Blass, na sociálnej sieti Twitter známy ako @evleaks. Sám o informáciách hovorí ako o predbežných, preto sa na ne zatiaľ netreba úplne spoliehať.

samsung galaxy S11
Vizualizácia jednej z možných podôb vlajkového modelu Galaxy S11 od PhoneArena.

Ak sa potvrdia, najväčší Samsung Galaxy S11 bude mať väčšiu obrazovku ako Galaxy Note 10 Plus. Pokiaľ sa budeme držať označení súčasných generácií, model Galaxy S11 Plus bude dostupný so 6,9-palcovou obrazovkou, typ Galaxy S11 so 6,7-palcovým displejom a najdostupnejší model Galaxy S11e/S11 Lite so 6,2 alebo 6,4-palcovým displejom.

Každá z jednotlivých verzií bude mať displej so zahnutými okrajmi. Celkovo by sa na trh malo dostať až päť verzií nového vlajkového smartfónu. Samsung Galaxy S11 Plus bude dostupný len v 5G prevedení.

5G si osvoja aj dvaja menší súrodenci, no zároveň by mali existovať aj v klasických LTE verziách. Ich dostupnosť sa bude, zatiaľ teoreticky, pravdepodobne líšiť od jednotlivých krajín.

samoled
Zdroj: letsgodigital.org

Displeje pre nadchádzajúce vlajkové lode môžu dostať nové označenie. Samsung si zaregistroval ochrannú známku SAMOLED. Očakávame, že výrobca nasadí displeje s vyššou frekvenciou obnovovania, za ktorú zožali chválu aj napríklad vlajkové lode od OnePlus.

S rastúcimi uhlopriečkami obrazoviek by sa rad Galaxy S ešte viac priblížil k línii Galaxy Note. Kľúčový rozdiel by tak zrejme reprezentovalo len dotykové pero S Pen. Samsung by mohol obe línie zariadení zlúčiť do jednej, čo však v tomto roku ešte neočakávame.

Ak by sa tak niekedy stalo, Samsung by nové vlajkové lode predstavoval len raz ročne. Ich výskum a vývoj by zároveň prebiehal efektívnejšie. V tejto chvíli však musíme čakať na ďalšie presnejšie informácie.