Úvod Huawei Huawei Mate X Najväčšia nevýhoda skladacích smartfónov: Za rozbitý displej zaplatíte aj 1 000 €!

Najväčšia nevýhoda skladacích smartfónov: Za rozbitý displej zaplatíte aj 1 000 €!

0

V Číne sa nedávno začalo predávať jedno z najpokrokovejších zariadení vôbec. Hovoríme samozrejme o skladacom smartfóne Huawei Mate X, ktorý bol predstavený ešte začiatkom tohto roku. Telefón predstavuje najväčšiu konkurenciu pre Samsung Galaxy Fold.

Vzhľadom na to, že sa jeho displej ohýba smerom von, je náchylnejší na poškodenie. Práve toho by ste sa mali vyvarovať tak, ako to len ide. Oprava bude totiž mimoriadne nákladná. Ako veľmi? Povedzme, že za ceny opravy by ste si hravo mohli kúpiť novú vlajkovú loď.

Informácie o cene opravy priniesol server HuaweiCentral, ktorý ďalej dodáva, že Huawei si má za opravu pýtať približne 7 080 čínskych jüanov, čo je v prepočte približne 909 €. Za takúto sumičku už hravo zoženiete napríklad nový Samsung Galaxy Note10 či nový iPhone 11.

Huawei Mate X
Huawei Mate X

Huawei si je vysokej ceny za opravu displeja vedomý, preto svojim zákazníkom ponúka prvú výmenu zadarmo. Čo však, ak sa pokazí znovu? Bude vôbec oprava stáť za to? Horšie na tom je to, že displej na Mate X je tak citlivý, že k poškodeniu môže dôjsť pri úplne bežnom ohýbaní pri teplote pod -5 ° C. Au.

Oveľa lacnejšie nevyjdú ani iné servisné zákroky.

  • Základná doska – 3 579 CNY (460 € bez DPH)
  • Zadný fotoaparát – 698 CNY (90 € bez DPH)
  • Ľavý/pravý batériový kryt – 361 CNY (46 € bez DPH)
  • Batéria – 278 CNY (35 € bez DPH)

Nové zariadenie sa v Číne predáva za 16 999 CNY (2 184 €).