Úvod Zaujímavosti Na čom sa hrávajú v Severnej Kórei? Takto vyzerá ich herná konzola!

Na čom sa hrávajú v Severnej Kórei? Takto vyzerá ich herná konzola!

5

Do herného priemyslu sa po najnovšom zapája už aj Severná Kórea, ktorá práve predstavila svoju vôbec prvú konzolu – Moranbong. Jej cieľ je pomerne jasný, a to „spríjemniť čas strávený s rodinou“.

Ako už informoval web mspoweruser.com, ide o pomerne zaujímavú novinku, keďže krajina nie je zrovna slávna pre svoju náklonnosť k hrám. Moranbong je teda v krajine prvou hernou konzolou svojho druhu.

Zdroj: northkoreatech.org

Ako sme už spomenuli v úvode, mala by byť zameraná predovšetkým na rodiny, ktoré spolu rady trávia spoločný čas a hľadajú nové spôsoby, ako si ho čo najviac užiť.

Moranbong prichádza s predurčeným výberom hier a aplikácií pre počúvanie hudby či sledovanie videí. Väčšina titulov má údajne nútiť hráčov k pohybu, čo je jeden zo spôsobov, akým dokáže krajina bojovať proti obezite.

Zdroj: mspoweruser.com

Škála možností, ktoré konzola ponúkne, podľa všetkého nebude veľmi široká, keďže všetko je pod prísnym dohľadom úradov. Bude vybavená kamerami, ktoré sa postarajú o snímanie priestoru (pohybu). Moranbong teda ide po stopách Wii či Kinect.