Úvod Výrobcovia Motorola Legendárne véčko je späť: Motorola Razr má ohybný displej a ikonický dizajn

Legendárne véčko je späť: Motorola Razr má ohybný displej a ikonický dizajn

2

Americká spoločnosť Motorola predstavila smartfón RAZR, ktorý je priamo inšpirovaný legendárnym véčkom z roku 2004. Tlačové podujatie sa konalo v meste Los Angeles.

Motorola RAZR sa na svojho predchodcu skutočne podobá, čo istotne poteší všetkých užívateľov, ktorí pôvodný mobilný telefón v minulosti vlastnili, alebo možno ešte vlastnia. Aj keď ho už asi nepoužívajú.

Nová Moto RAZR stojí 1500 dolárov a na americkom trhu bude k dispozícii len u operátora Verizon. Predaj štartuje koncom decembra. Dobrou správou je, že novinka sa bude predávať aj v Európe. Cena však bude vyššia – až 1 600 €.

Pre porovnanie, Samsung Galaxy Fold s ohybnou obrazovkou sa predáva v Nemecku za 2 100 EUR.

Motorola
Foto: Motorola

Tak ako sa predpokladalo, kľúčovým prvkom nového véčka je flexibilný P-OLED displej s rozlíšením 2142 x 876 pixelov.

Obrazovka má pomer strán 21:9, je teda o málo kompaktnejšia. Predbežné informácie hovorili o užšom pomere strán 22:9. V hornej časti obrazovky sa nachádza zárez, v ktorom sídli 5 Mpx kamera (f/2.0).

Na veku smartfónu je umiestnený druhý displej. Nazvať ho môžeme ako informačný. Ide o 2,7-palcový G-OLED panel s rozlíšením 800 x 600 pixelov. Zobrazí informácie o počasí, čas, upozornenia a poslúži aj pre snímanie autoportrétov hlavným fotoaparátom.

 Motorola
Foto: Motorola

Smartfón poháňa čipset Snapdragon 710 so 6 GB operačnou pamäťou a 128 GB úložiskom. Hlavný fotoaparát je tvorený iba jedným snímačom obrazu, čo sa dnes už takmer nevidí. Aspoň pri hodnotnejších zariadeniach. Disponuje 16 Mpx rozlíšením a svetelnosťou f/1.7.

Smartfón je vybavený čistým operačným systémom Android s doplnkovými Moto akciami. Telo je odolné voči vode len na nízkej úrovni, má „vodu odpudzujúci povrch“.

Tŕňom v oku nového zariadenia môže byť pomerne malá, iba 2510 mAh batéria. Vo výraznej brade sa nachádzajú reproduktory a snímač odtlačkov prstov. Smartfón nemá slot pre SIM karty. SIM karta je v zariadení zabudovaná napevno už od výroby.

motorola razr
Foto: pocket-lint.com

Tzv. eSIM technológia je stále novinkou, ktorú má vo svojej výbave len málo zariadení. My sme ju testovali vlani so smartfónom iPhone Xr, ktorý nám poskytol Orange ešte pred oficiálnou certifikáciou.

Nová Motorola RAZR nie je o špičkových parametroch. Hlavným faktorom je unikátny dizajn s presahom do technologickej minulosti, ktorý dokázal využiť ohybnú obrazovku v praktickom formáte.

Motorola RAZR sa javí vhodnejšia pre každodenné používanie než Galaxy Fold či Mate X, ktoré pôsobia ako ťažkopádne a krehké tablety. Momentálne nevieme, koľko toho ohybný displej modelu RAZR znesie. Určite však prejde záťažovým testom.

Pôvodná Motorola RAZR sa predávala medzi rokmi 2004 a 2008. K zákazníkom dovedna poputovalo 130 miliónov kusov. Uvidíme, ako sa bude predávať nová generácia.

Motorola RAZR

https://www.youtube.com/watch?v=FC5FcfZf7xw