Úvod Výrobcovia OnePlus Čo sľúbil, to aj dodržal: OnePlus aktualizuje modely 6 a 6T na...

Čo sľúbil, to aj dodržal: OnePlus aktualizuje modely 6 a 6T na Android 10!

2

Spoločnosť OnePlus pripravila v krátkom čase ďalšiu aktualizáciu, ktorá povyšuje jej zariadenia na najnovšiu verziu operačného systému Android. Po tohtoročných modeloch totiž prišli na rad aj tie minuloročné.

Na mysli máme samozrejme zariadenia OnePlus 6 a OnePlus 6T. Príchod novej verzie operačného systému Android 10, ktorý je spojený s užívateľským prostredím OxygenOS 10.0, bol jasný už pred niekoľkými týždňami.

Výrobca vtedy totižto spustil otvorený beta program pre Android 10, v rámci ktorého od zapojených užívateľov zbieral spätnú väzbu a ďalšie poznatky. Aktualizácia sa medzi kompatibilnými smartfónmi šíri od soboty, no len v obmedzenej miere.

Rozsiahle šírenie aktualizácie začne v priebehu tohto týždňa, ako to vyplýva z informácií zverejnených na oficiálnom fóre výrobcu.

OnePlus 6T
OnePlus 6T

OxygenOS 10.0 prichádza s vylepšeným vzhľadom užívateľského prostredia a lepšou ochranou osobných údajov, gestami pre celú obrazovku, priestorom Game Space, kde sa budú združovať na jednom mieste všetky nainštalované hry alebo s tzv. kontextovými informáciami, ktoré sa zobrazia na domácej obrazovke v závislosti od miesta, času a súvisiacich udalostí.

Dobrou správou je, že najnovšia verzia operačného systému Android neobíde ani smartfóny OnePlus 5 a OnePlus 5T, ktoré boli predstavené v roku 2017. Softvérová inovácia bude v prípade týchto modelov dostupná až niekedy v druhom štvrťroku 2020.