Úvod Hry Čína bude limitovať deti: Na počítači sa budú môcť hrať len 90...

Čína bude limitovať deti: Na počítači sa budú môcť hrať len 90 minút denne

0

Čína sa rozhodla, že zasiahne do aktivít jej tínedžerov. Čerstvo zverejnené smernice s podobou infografiky vznikli preto, aby pomohli vytvoriť predstavu o tom, čo má miestna vláda v plánoch. Deti si počas týždňa zahrajú iba 90 minút denne, cez víkend a sviatky raz toľko.

Cieľ iniciatívy veľkej ázijskej krajiny spočíva v snahe chrániť mladých Číňanov pred potenciálnym vznikom závislosti, čo by potom mohlo mať negatívny vplyv na ich dospievanie. Nové pravidlá budú platiť iba pre toho, kto ešte zatiaľ nedovŕšil vek 18 rokov.

Ako píše TechSpot, kontroverzné smernice môžu nádejným eSport profesionálom zruinovať kariéru. Keďže denne trénujú i niekoľko hodín, spomínaný limit o veľkosti 90 minút, respektíve 180 minút cez víkend, im ani zďaleka nestačí. Ak chcú byť čoraz lepší, musia hraniu venovať podstatne viac času.

Rovnako by museli začať dávať pozor na čas, kedy hrajú. Podľa informácií z dostupných dokumentov nemôžu spustiť hru od 22:00 večer do 08:00 rána.

Iba online hry

Obmedzenie sa má týkať iba tých herných titulov, ktoré sa dajú hrať prostredníctvom internetu. V opačnom prípade by to čínska vláda nedokázala ustriehnuť, pretože neexistuje žiadny efektívny spôsob, ako mať niečo také pod palcom pri offline režime.

Smernice ale okrem iného hovoria i o finančnom limite, čiže sume, ktorú čínski tínedžeri môžu minúť na online hry. Jedinci s vekom od 8 do 16 rokov majú mesačne k dispozícii 29 dolárov, zatiaľ čo jedinci s vekom od 16 do 18 rokov o 26 dolárov viac.

Kedy to bude realitou?

Keďže je zatiaľ reč iba o smerniciach vo forme infografiky, nejde o nič, čo sa dá považovať za realitu. Dlho tak ale byť nemusí. Čínska vláda týmto krokom totiž pripravuje teoretickú pôdu pre príchod sofistikovaného systému, ktorý bude mať k dispozícii všetko na to, aby dokázal ovplyvniť online aktivity miestnych detí.