Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi sa nehrá: Ich nový telefón má natáčať 8K video pri 30...

Xiaomi sa nehrá: Ich nový telefón má natáčať 8K video pri 30 FPS

0

Posledný týždeň sa nesie v znamení Xiaomi. Spoločnosť začiatkom týždňa predstavila niekoľko noviniek, vrátane šialeného Xiaomi Mi MIX Alpha či nového Xiaomi Mi 9 Pro. Zverejnila aj oficiálny zoznam zariadení, ktoré získajú aktualizáciu na MIUI 11. Ani to však z tábora sympatického čínskeho výrobcu nie je všetko.

Nové informácie z XDA-Developers totiž naznačujú, že firma pracuje na smartfóne, ktorý dokáže natáčať 8K video pri snímkovaní 30 FPS. Vyplýva to z rozboru aplikácie MIUI fotoaparátu, ktorý sa nachádza v beta verzii MIUI 11. Aplikácia totiž vykazuje podporu pre natáčanie videa s rozlíšením 7 680 x 4 320 pixelov (8K).

Logo, ktoré sa nachádzalo v aplikácii MIUI Camera. Zdroj: XDA-Developers

Ak sa to Xiaomi podarí, môže sa stať prvým výrobcom, ktorý prinesie natáčanie v 8K rozlíšení a snímkovaní 30 FPS. Zariadenia ako Nubia Red Magic 3, Asus ZenFone 6 či ROG Phone 2 síce natáčanie v 8K ponúkajú, je to však len pri 24 FPS.

Bude zaujímavé sledovať, do ktorého modelu Xiaomi vloží túto funkcionalitu. Nový Mi MIX Alpha to však nebude. Ten dokáže natáčať video „len“ s rozlíšením 6K pri 30 FPS.