Úvod Výrobcovia Samsung Staršie Galaxy Note smartfóny získali funkciu z Galaxy Note10. Máte už aktualizáciu?

Staršie Galaxy Note smartfóny získali funkciu z Galaxy Note10. Máte už aktualizáciu?

1

Vlajkové lode Samsung Galaxy Note10 prešli niekoľkými inováciami, ktoré neobišli ani dotykové pero S Pen. Pribudli funkcie diaľkového ovládania pomocou gest alebo vylepšené rozpoznávanie rukou písaného textu.

Samsung Galaxy Note10 dokáže prekvapivo spoľahlivo rozpoznať aj rukou písaný text, ktorý nemá ďaleko od „lekárskeho škrabopisu“. Funkcia je dostupná aj v prípade, ak píšete poznámky na zamknutú obrazovku.

Upravený text v uhladenej digitálnej forme sa uloží do poznámok, odkiaľ ho môžu používatelia pohodlne konvertovať do dokumentu Microsoft Word. Kľúčová je v tomto prípade aplikácia Samsung Notes, kde sú tieto funkcie dostupné.

Po novom si ich užijú aj majitelia starších modelov Galaxy Note. O aktualizácii aplikácie Samsung Notes informuje sammobile.com.

Samsung Galaxy Note10+
Samsung Galaxy Note10 s perom S Pen

Praktické digitalizovanie rukou písaných poznámok by tak čoskoro mohli používať vlastníci modelov Galaxy Note9 a Galaxy Note8. Potvrdený je zatiaľ prvý menovaný model, no ani Note8 by nemal byť výnimkou.

Nová verzia aplikácie Samsung Notes nesie číselné označenie 3.1.04.16. Dostupnosť aktualizácie si môžu užívatelia skontrolovať priamo v nastaveniach aplikácie. Ešte ale nemusí byť dostupná. Nainštalovať sa dá pomocou APK súboru, je však vhodné počkať na oficiálnu dostupnosť aktualizácie.

Nová verzia aplikácie prináša viacero vylepšení. Zdokonalené rozpoznávanie a prevod rukopisu je však výsadou len zariadení s dotykovým perom S Pen.