Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy Note má byť pre masy: Firma vraj pracuje na lacnejšej...

Samsung Galaxy Note má byť pre masy: Firma vraj pracuje na lacnejšej verzii

2

Rad zariadení Samsung Galaxy Note odjakživa patril do kategórie prémiových zariadení, za ktoré si juhokórejská firma rada nechala zaplatiť. Koniec koncov, zjavné je to aj pri nových modeloch Note10 a Note10+. V budúcnosti sa to však môže zmeniť, informoval server SamMobile.

Na internete sa totiž objavila zmienka o novom smartfóne, ktorého modelové označenie naznačuje, že ide o telefón radu Note, no pravdepodobne s nižšou cenovkou. Ako to vieme?

Všetko tkvie v tom, ako Samsung označuje svoje telefóny. Nový model nesie označenie SM-N770F. Práve „N“ za pomlčkou je hlavným dôkazom toho, že ide o zariadenie radu Note. O tom, že sa môže predávať za nižšiu cenu zas napovedá číslo „7“ hneď po N. Vlajkové lode na označenie využívajú vždy číslo 9. Jediným zariadením radu Note, ktoré použilo číslo 7 bol Samsung Galaxy Note 3 Neo z roku 2014. Jeho modelové označenie bolo SM-N750.

Nový SM-N770 teda skutočne môže byť nepriamym nástupcom Galaxy Note 3 Neo. Momentálne však nie je jasné, či pôjde o „Galaxy Note10 Neo“ alebo o úplne iné označenie.

Okrem modelového označenia ešte vieme, že zariadenie ponúkne aj verziu so 128 GB úložiskom. Tam sa už však, bohužiaľ, dostupné informácie končia.