Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy Book Ion oficiálne: Notebook, ktorý bezdrôtovo nabije telefón aj hodinky

Samsung Galaxy Book Ion oficiálne: Notebook, ktorý bezdrôtovo nabije telefón aj hodinky

1

Samsung okrem Galaxy Book Flex predstavil aj notebook Galaxy Book Ion, ktorý tiež ponúka reverzné nabíjanie bez použitia drôtu. Chýba mu však elektronické pero S Pen a nemožno z neho spraviť šikovný tablet.

Tentokrát ide o konzervatívne fungujúcu pracovnú stanicu z ľahkej zliatiny horčíka a s veľmi podobnými útrobami, ako ponúka i súrodenec. Okrem procesora Intel Core 10. generácie je v repertoári aj 16 GB operačná pamäť RAM (+ 1 SO-DIMM), 1 TB SSD úložisko (+ 1 slot navyše), samostatná grafická karta GeForce MX250 a dve rôzne veľké uhlopriečky – 13,3″ vrátane 15,6″.

  • rozmer a váha 13,3″ Galaxy Book Ion: 305,7 x 199,8 x 12,9 mm + 0,97 kg
  • rozmer a váha 15,6″ Galaxy Book Ion: 356,1 x 228,0 x 14,9 mm + 1,26kg

Dizajn novinky sa nesie v duchu minimalizmu, čo platí i o rámikoch okolo displeja, pretože sú nadštandardne úzke. Zobrazovací panel disponuje QLED technológiou, Full HD rozlíšením a svietivosťou o veľkosti 600 nitov, uvádza tlačová správa.

Samsung Galaxy Book Ion
Novinka z dielne firmy Samsung

Wireless PowerShare

Podobne ako Galaxy Book Flex, aj Galaxy Book Ion dokáže bezdrôtovo nabíjať inú spotrebnú elektroniku. Podmienkou je však to, aby podporovala zaužívaný štandard Qi. Ak podporuje, tak ju stačí iba položiť na touchpad a nejakú chvíľu počkať.

V klube sú viaceré high-end smarfóny aj bezdrôtové slúchadlá Galaxy z dielne firmy Samsung.

Neznáma cenovka

Ani v tomto prípade nepoznáme cenovky. Vieme iba to, že predaj oboch nových Windows notebookov odštartuje začiatkom decembra na vybraných spotrebiteľských trhoch.