Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy Book Flex: Notebook s QLED displejom a podporou pre S...

Samsung Galaxy Book Flex: Notebook s QLED displejom a podporou pre S Pen je tu!

0

Svet sa dočkal dvoch nových Windows notebookov so značkou Samsung. Jeden z nich nesie názov Galaxy Book Flex a v jeho hardvérovej výbave nenájdeme iba krásny QLED panel, ale aj elektronické pero S Pen. 

Novinku tvorí hliníkový rámik a dokáže fungovať v dvoch rozdielnych režimoch – buď ako prenosný počítač alebo ako tablet. Konštrukcia totiž ponúka nadštandardnú flexibilitu, vďaka čomu sa dá s displejom manipulovať až v 360-stupňovom rozsahu, informuje tlačová správa juhokórejského výrobcu spotrebnej elektroniky.

  • rozmer a váha 13,3″ Galaxy Book Flex: 302,6 x 202,9 x 12,9 mm / 1,15 kg
  • rozmer a váha 15,6″ Galaxy Book Flex: 355,0 x 227,2 x 14,9 mm / 1,57 kg

„Pri výbere notebooku musia zákazníci často voliť medzi mobilitou a vysokým výkonom,“ uviedol YoungGyoo Choi, senior viceprezident divízie Mobile Communications spoločnosti Samsung Electronics.

V prípade Galaxy Book Flex a Galaxy Book Ion nemusíte pristupovať na žiadne kompromisy, pretože tieto zariadenia ponúkajú vysoký výkon, bezkonkurenčnú prenosnosť a inovatívnu zobrazovaciu technológiu.“

Samsung Galaxy Book Flex
Samsung Galaxy Book Flex

Potenciálni zákazníci dostanú na výber z dvoch odlišne vybavených aj odlišne veľkých modelov. Jeden ponúka 13,3″ vrátane integrovanej grafickej karty, zatiaľ čo druhý pre zmenu 15,6″ uhlopriečku a samostatnú kartu GeForce MX250 od firmy Nvidia.

V oboch prípadoch je k dispozícii 16 GB operačná pamäť RAM (LPDDR4x), až 1 TB SSD úložisko, pestrofarebný QLED panel s Full HD rozlíšením, procesor Intel Core (10. generácia) a 69,7 Wh batéria. Rovnako však stoja za zmienku i stereo reproduktory od odborníkov z AKG alebo snímač odtlačkov prstov pre zjednodušenie autentifikácie používateľa.

Súčasťou výbavy je okrem iného i technológia Wireless PowerShare, prostredníctvom ktorej vie používateľ bezdrôtovo nabíjať iné zariadenie ako napríklad smartfón. Stačí ho iba položiť na touchpad.

Pero S Pen

Jedna aj druhá verzia notebooku má v konštrukcii malý otvor, kam možno uschovať elektronické pero S Pen. S jeho pomocou sa dá nahradiť klasický zošit alebo čistý papier, pretože s ním možno písať a kresliť priamo po displeji. Príslušenstvo ponúka ale aj praktické gestá, ktoré spestria ovládanie.

Nový Samsung Galaxy Book Flex si budeme vedieť zaobstarať od decembra. Otázne zostáva už iba to, za koľko. Výrobca zatiaľ neprezradil ani jednu cenovku.