Úvod Novinky POZOR: COOP Jednota varuje pred podvodnou súťažou o smartfón

POZOR: COOP Jednota varuje pred podvodnou súťažou o smartfón

3
Foto: Orange

Na Slovákov opäť mieria nepríjemné SMS správy, ktorých účelom je okradnúť slušných ľudí. Reťazec na svojej facebookovej stránke potvrdil, že ide o podvod, s ktorým nemajú nič spoločné. Ak ste takúto SMS správu obdržali, ignorujte, resp. vymažte ju.

Milí zákazníci, dovoľte nám upozorniť vás na podvodné SMS správy, ktorých obsahom je klamlivá výhra smartfónu od COOP Jednoty,“ informuje spoločnosť.

Aj napriek tomu, že pre našich zákazníkov pripravujeme mnoho súťaží, táto SMS nie je od systému COOP Jednota. Žiadame všetkých, ktorí túto podvodnú správu dostanú, aby na ňu nereagovali a neotvárali ju, môže totiž ísť o vírus a hrozí aj možnosť zneužitia vašich osobných a bankových údajov,“ dopĺňa COOP Jednota.

Ako však AndroidPortal zistil, doména, ktorú útočníci uvádzajú v SMS správe (www.coop.new-notice.com) momentálne nie je aktívna. Momentálne nedokážeme overiť či ju útočníci stiahli po medializovaní SMS správ alebo či došlo k stiahnutiu na podnet polície či iných zložiek.

Tak či onak si dávajte pozor a na podozrivé odkazy v SMS správach neklikajte. Aj naďalej platí pravidlo, že ak niečo vyzerá príliš dobre aby to bola pravda, pravdepodobne ide o podvod. Hlavne teda, ak ste sa do žiadnej takejto súťaže nezapojili.

Za čitateľský tip ďakujeme. Zároveň ďakujeme spoločnosti COOP Jednota za overenie nepravosti SMS správy.