Úvod Výrobcovia Essential Podivný výplod fantázie alebo nová norma? Tento telefón je unikát!

Podivný výplod fantázie alebo nová norma? Tento telefón je unikát!

1

Spoločnosť Essential, ktorú založil Andy Rubin, prednedávnom potvrdila, že testuje nové mobilné zariadenie. Výrobca má na konte zatiaľ len jeden hlavný produkt, smartfón Essential Phone (PH-1) z roku 2017.

Essential Phone síce veľa vody vo svete smartfónov nenamútil, no napriek tomu sa mu dostalo patričnej pozornosti. Na svoju dobu zaujal vzhľadom, hlavne miniatúrnym zárezom v obrazovke, ktorý bol v roku 2017 novinkou.

Spoločnosť Essential prekvapuje opäť, a to poriadne. Andy Rubin zverejnil fotografie nového smartfónu, ktorý nesie pracovné označenie GEM. Má extrémne úzke a vysoké telo, otvor v displeji pre selfie kameru a zadnú stranu s naozaj lesklou povrchovou úpravou v rôznych farbách.

essential
Foto: Andy Rubn

Zadnej strane dominuje jeden hlavný fotoaparát, ktorý vyčnieva nad konštrukciu. Pod sním sa nachádza snímač odtlačkov prstov. Momentálne nie sú známe parametre obrazovky ani iné podrobnejšie informácie.

Hovorí sa ale, že smartfón poháňa čipset Snapdragon 730. Staviť karty však môžeme na najnovšiu verziu operačného systému Android 10. Keďže sa novinkou pochválil sám zakladateľ spoločnosti, predpokladáme, že k oficiálnemu predstaveniu dôjde v blízkej budúcnosti. Určite budeme zvedaví na cenu tohto diela.